Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Deväť faktorov rozhodujúcich o víťazstve nad USA

.dávid Jackanič .šport

Slovensko včera zdolalo v otváracom zápase svetového šampionátu USA 4:1. Je dôležité, že s výnimkou časti prvej tretiny sme boli počas celého zápasu lepším tímom.

Deväť faktorov rozhodujúcich o víťazstve nad USA Marek Lukáč/SITA 10. máj 2019, Košice: Tomáš Tatár po strelenom góle počas zápasu USA - Slovensko základnej A - skupiny majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji 2019.

už veľmi dlho sme nevideli taký dobrý výkon slovenskej seniorskej reprezentácie na majstrovstvách sveta. Hráči do bodky plnili pokyny trénera, nezľakli sa veľkých mien v zostave súpera. Hrali disciplinovane, nenechávali sa zbytočne vylučovať, skvele zachytal Patrik Rybár. Pozreli sme sa na to, ktoré faktory rozhodli o našom víťazstve nad favorizovaným celkom z USA. 

brankár

Tréneri do poslednej chvíle tajili, kto bude proti Američanom chytať. V bránke stál od začiatku Patrik Rybár a pre mnohých to možno bolo prekvapením. K mužstvu sa pripojil na poslednú chvíľu a stihol odchytať len jeden prípravný zápas, no nebolo to na ňom vôbec badať. Vytiahol niekoľko fantastických zákrokov. Vyžarovala z neho istota a pokoj, za inkasovaný gól pri presilovke Američanov nemohol.

Slovenský brankár Patrik Rybár (vpravo) počas zápasu USA – Slovensko.Marek Lukáč/SITASlovenský brankár Patrik Rybár (vpravo) počas zápasu USA – Slovensko.

obrana ochotná brániť, ale aj útočiť

Skvelá prvá obranná dvojica s Černákom a Sekerom, ktorá bola dôležitá v presilovkách i oslabovkách. Černák si pripísal víťazný gól, na ktorý mu v presilovke prihrával práve kapitán Sekera. Perfektne pracovali aj ostatní obrancovia, Čajkovský rozdával bodyčeky, neuhol pred žiadnym súbojom. Ďaloga svojou rýchlosťou a ofenzívnymi výpadmi bol platný v obrane i útoku, Kochovi sa pri premiére na svetovom šampionáte neroztriasli kolená.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite