Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Peter Sagan: Ak by v minulosti Slovák skončil piaty na Paríž-Roubaix, bol by za hrdinu

.dávid Jackanič .šport

Som so sebou spokojný, robím si, čo chcem, odpovedá na kritiku o slabšej sezóne najúspešnejší slovenský cyklista.

Peter Sagan: Ak by v minulosti Slovák skončil piaty na Paríž-Roubaix, bol by za hrdinu Jeff Pachoud/AP/SITA Peter Sagan v roku 2018, po víťazstve na klasike Paríž-Roubaix.

stretli sme sa v pražskom hoteli Le Palais, kde pokrstil prvú z kolekcie sto zberateľských medailí, ktoré vznikli pri príležitosti jeho troch titulov majstra sveta. Počas rozhovoru sa často nahlas pousmial, pôsobil uvoľnene a na otázky odpovedal priamo a úprimne. 

V rozhovore rozpráva Peter Sagan o tom, ako často je doma na Slovensku, ako vníma kritiku od svojich fanúšikov alebo aké sú jeho ciele na zvyšnú časť tejto sezóny.

prekonali ste zdravotné problémy, aj preto ste sa odhlásili z nedeľňajších pretekov v Belgicku. Stihli ste si počas posledných dní oddýchnuť?

Áno, posledné preteky som mal v stredu, stihol som ísť na dva dni pozrieť rodinu na Slovensko, pretože budúci týždeň idem do Ameriky, no ešte predtým si pár dní oddýchnem doma v Monaku.

medaila, ktorú držíte, je zberateľský kúsok. Zbierate niečo aj vy?

Ja zbieram iba veci, ktoré mi donesú ľudia, fanúšikovia (smiech). No mám odložené aj niektoré bicykle, ktoré pre mňa niečo znamenajú – s ktorými som vyhral nejaké preteky, etapu na Tour de France.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite