Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Slzy na antuke pristanú, zvlášť, keď ide o rozlúčku s reprezentáciou

.peter Bzdúch .šport

Po vyše päťdesiatich rokoch prišla brazílska reprezentácia opäť na Tehelné pole. Po futbalovej je to tentoraz ženská tenisová, ktorá prišla bojovať s tou našou o účasť v II. Svetovej skupine Pohára federácie. Našťastie pre nás sa im to nepodarilo.

Slzy na antuke pristanú, zvlášť, keď ide o rozlúčku s reprezentáciou Ori Lewis

rebríčkové umiestnenie na susednom futbalovom štadióne naposledy neplatilo. Brazília prišla v roku 1968 na európske turné s tým najlepším, až na Pelého, a Československo napriek tomu zvíťazilo 3:2. Legendárny Jozef Adamec v zápase zaznamenal hetrik. 

Keďže s dnešnými tenisovými ženskými reprezentáciami je to rebríčkovo presne naopak, pamätníkom a fanúšikom športu sa možno aj natískala otázka, či bude tentoraz rebríček fungovať a či bude rozlúčka Dominiky Cibulkovej po 14 rokoch reprezentačných štartov úspešná.

Bola. Poďme však po poriadku.

Po Daniele Hantuchovej odišla v krátkom čase ďalšia legenda slovenského tenisu.

Po žrebovaní sa slovenský kapitán Matej Lipták a brazílska nehrajúca kapitánka Roberta Burzagli vyjadrili, že Slovensko je favoritom. Po vyžrebovaní poradia zápasov sa domáci kapitán vyjadril, že nič neočakávané sa nestalo a podstatné je, kto získa body. Súperovi venoval kompliment, že fedcupové zápasy sú iné ako tie na turnajoch a že Brazília bola v tímových zápasoch vždy silná. Nakoniec, štyri víťazstvá v juhoamerickej kvalifikácii hovorili za všetko.

Slovenský vs. brazílsky tenisový tímPeter BzdúchSlovenský vs. brazílsky tenisový tím

Výhodou pre Slovenky bola aj skutočnosť, že do úvodnej dvojhry bola z osudia vylosovaná ako prvá hosťujúca dvojka Caroline Alvesová. Dominika Cibulková dostala príležitosť získať pre slovenské farby očakávané vedenie, čo sa po jednoznačnom priebehu zápasu aj stalo.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite