Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Príbeh hokejového zemplínskeho srdca bude pokračovať v najvyššej slovenskej súťaži

.peter Bzdúch .šport

Dukla Michalovce poslala niekdajšieho slovenského majstra MsHK Žilina do druhej ligy. Rozdielovými hráčmi baráže boli brankár Adam Trenčan a univerzál Jakub Linet.

Príbeh hokejového zemplínskeho srdca  bude pokračovať v najvyššej slovenskej súťaži Web Dukly Michalovce

po úvodných dvoch zápasoch baráže v Žiline s výsledkami 3:1 a 4:1 sa favorit ujal vedenia 2:0 na zápasy. Pred tým tretím, na vypredanom štadióne v Michalovciach, som v kútiku duše veril, že sa Dukla doma nakopne k zlepšenému výkonu a bude Žilinčanom vyrovnaným súperom. Keď však v poslednej sekunde úvodnej tretiny zaznamenali hostia (po posúdení video rozhodcom) gól na 0:2, prestával som veriť, že sa séria bude hrať na viac ako štyri zápasy. Utvrdzovali ma v tom početné defenzívne chyby v obrannom pásme Dukly, ku ktorým sa pridal zlými rozohrávkami aj domáci brankár Adam Trenčan. 

Brankár Adam Trenčanweb Dukly MichalovceBrankár Adam Trenčan

V útoku boli domáci bezzubí a zdali sa mi aj pomalší, ako skúsenejšie mužstvo Žiliny. Ťarcha vyhrať pred domácim publikom nad favoritom bola na menej skúsené mužstvo Dukly značná. Prestávka pred druhou tretinou však bola dôležitá pre vyčistenie domácich hláv a vysoko pravdepodobne aj rozhodujúca pre ďalší vývoj zápasu a celej série. Domáci sa po nej výrazne zlepšili, zjednodušili hru vo vlastnom obrannom pásme, v bránke podával skvelý výkon Adam Trenčan. Naviac, pod tlakom hrajúci hostia si zapisovali trestné minúty. Nikoho tak na konci tretiny neprekvapilo, že do šatní odchádzali mužstvá za nerozhodného stavu 2:2. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite