Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dvaja hráči, Bokroš a budúcnosť

.dávid Jackanič .šport

Na hokejových MS20 skončilo Slovensko ôsme. Viac ako výkony sa však teraz riešia vyjadrenia dvoch reprezentantov smerom k Ernestovi Bokrošovi a realizačnému tímu.

Dvaja hráči, Bokroš a budúcnosť Branislav Bibel/SITA Hlavný tréner tímu Ernest Bokroš počas tlačovej konferencie Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) k majstrovstvám sveta (MS) hráčov do 20 rokov.

slovensku vždy stačilo na šampionáte vyhrať jeden zápas na to, aby sa kvalifikovalo do štvrťfinále. Z úst trénera Bokroša sme opakovane mohli počuť slová ako „v zápase s favoritmi môžeme len prekvapiť“ alebo „nemáme takých kvalitných hráčov ako hokejové veľmoci“. Trochu málo ambiciózne, ale je fakt, že Slovensko sa zatiaľ nemôže rovnať s hokejovými krajinami, ktoré nezaspali a majú prepracovaný systém výchovy už od hokejových prípraviek. Po dlhých rokoch sa síce hokejový zväz podarilo vytrhnúť z rúk ľuďom, ktorí sa len priživovali na občasných úspechoch, a dnes sú Miroslav Šatan, generálny manažér reprezentácie, šéf zväzu Martin Kohút aj šéf ligy Richard Lintner, ľuďmi na správnom mieste. No nemožno hneď čakať zázraky. 

Aj tréner seniorskej reprezentácie Craig Ramsey si je vedomý, že prijatím ponuky sa vydal na dlhú cestu premeny slovenského hokeja. Ako povedal, rád by naučil Slovensko istému systému, ktorý tvorí základ úspechu vo veľkých hokejových krajinách. Napriek tomu sme však na šampionáte čakali viac – najmä herne.

úplatky?

Oveľa závažnejšie ako herný prejav slovenskej „dvadsiatky“ sú však informácie, s ktorými prišli dvaja reprezentanti Martin Pospíšil a Miloš Fafrák, ktorí ostro kritizovali trénera Ernesta Bokroša.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite