Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Z NHL do Dolného Kubína. Martin Réway padol na dno, stále má šancu na návrat

.dávid Jackanič .šport

Hokejista Martin Réway zažiaril už vo veľmi mladom veku a zdalo sa, že má pred sebou veľmi sľubnú kariéru. Jeho príbeh však hovorí o tom, aké náročné je vyrovnať sa s tlakom médií i očakávaniami fanúšikov. Byť profesionálnym športovcom totiž nemusí byť také jednoduché.

Z NHL do Dolného Kubína. Martin Réway padol na dno, stále má šancu na návrat Diana Černáková/SITA

ako kapitán doviedol pražský rodák k bronzovým medailám slovenskú reprezentáciu do 20 rokov. Bolo to na majstrovstvách sveta v roku 2015. Patril medzi najlepších hráčov na turnaji. Bol mozgom slovenskému mužstva. Najmä pri presilových hrách predvádzal svoje hokejové umenie a povedzme si pravdu, nielen odborníci, ale i my doma sme ho už videli v najslávnejšej hokejovej lige sveta – NHL.

Už vtedy však prišli prvé nezhody v kabíne či niektoré svojské maniere tohto talentovaného hokejistu. V tejto situácii sa znova ukázalo, že hokejový génius s rukami Paganiniho, ako mu zvykli odborníci hovoriť, bude naozaj ťažký oriešok. A že bude veľmi náročné skĺbiť jeho nesporný hokejový talent s jeho ťažkou, nevyrovnanou povahou.

Po návrate z majstrovstiev sveta sa mu v Sparte Praha darilo. Dominoval štatistikám českej extraligy. Dlho viedol i tabuľku produktivity. Jedného dňa ho však z ničoho nič vedenie Sparty preradilo do B-tímu. Ako sa neskôr ukázalo, na vlastnú žiadosť. Réway odmietol trénovať. Nechal sa preradiť do B- tímu a požiadal vedenie mužstva o prestup. 

„Réway vyhlásil, že už nikdy nebude hrať v NHL a že sa necíti na to, aby hral hokej na profesionálnej úrovni. Hovoril o sklamaní zo samého seba.

Po tomto incidente s vedením Sparty Praha sa Réway sťahoval do Švajčiarska. Znova prišli mierne nezhody s trénerom. Niektoré zápasy presedel len na tribúne ako zdravý náhradník. Stihol zasiahnuť do 19 zápasov a aj napriek tomu, že v nich nazbieral 21 bodov, po sezóne s ním Fribourg odmietol podpísať zmluvu. Musel si tak pobaliť kufre a hľadať nový klub. 

Po odchode zo Švajčiarska si to tento nevysoký mladík namieril rovno do Montrealu Canadiens.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite