Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Veľký triumf Zvereva, Djokovič „sezónu snov“ nezakončil víťazne

.dávid Jackanič .šport

Alexander Zverev nečakane vyhral tenisový Turnaj majstrov v Londýne a pripísal si na svoje konto doposiaľ najväčší kariérny titul.

Veľký triumf Zvereva, Djokovič „sezónu snov“ nezakončil víťazne Tim Ireland/AP/SITA 18. november 2018 Londýn, Anglicko: Alexander Zverev bozkáva svoju trofej po Turnaji majstrov.

po odhlásení Rafaela Nadala a Juana Martina Del Potra z Turnaja majstrov každý očakával, že vyvrcholenie tenisovej sezóny prinesie zápas medzi Rogerom Federerom a Novakom Djokovičom vo finále tohto turnaja. Ešte dovčera tomu všetko nasvedčovalo. Federer však v semifinále nečakane prehral s nemeckým supertalentom Alexandrom Zverevom a sen o „finále snov“ bol fuč. 

Djokovič v druhom semifinále proti Kevinovi Andersonovi vyhral, a preto nik nepochyboval o tom, že zakončí fantastickú sezónu svojím šiestym triumfom na neoficiálnych tenisových majstrovstvách sveta. Alexander Zverev však bol proti. Vo finále prekvapujúco nedal  Novakovi Djokovičovi žiadnu šancu, až na pár momentov celý zápas dominoval. Naopak, Djokovičovi ako keby dochádzal dych a doľahla na neho únava po náročnej sezóne. Zverev vyhral 6:4 a 6:3, a stal sa tak tretím najmladším víťazom turnaja majstrov. 

„Zrazu sme na kurte mohli vidieť opäť toho takmer bezchybného a suverénneho Srba, ktorý ničil jedného súpera za druhým.“

Skôr to stihol práve Novak Djokovič, ktorý bol v roku 2008 o mesiac mladší a Lleyton Hewitt, ktorý mal v roku 2001 dvadsať rokov a osem mesiacov. Zverev sa zároveň stal tretím nemeckým víťazom na tomto podujatí, pred ním sa to podarilo Borisovi Beckerovi a Michaelovi Stichovi. Od triumfu Beckera však uplynulo už 23 rokov.

nečakaný úspech

Pre Zvereva ide určite o najväčší triumf v jeho doterajšej kariére, hoci stihol hrať napriek svojmu mladému veku už päťkrát finále turnaja kategórie Masters a trikrát v nich dokázal zdvihnúť trofej pre víťaza.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite