Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Slovenskí tenisti porazili Bielorusov, po rokoch sa vraciame medzi elitu

.dávid Jackanič .šport

Počas víkendu Slovensko zdolalo Bielorusko a po dlhých 13 rokoch sa vracia do I. svetovej skupiny Davisovho pohára.

Slovenskí tenisti porazili Bielorusov, po rokoch sa vraciame medzi elitu Diana Černáková/SITA 27. október Bratislava: Martin Kližan​ a Dominik Hrbatý sa radujú z výhry v zápase​ proti Bielorusku.

slovenský úspech nesie rukopis muža, ktorý dotiahol ako hráč Slovensko kedysi v tejto súťaži takmer na vrchol. Pre Hrbatého je to prvá výhra v pozícii nehrajúceho kapitána. Slovensko zdolalo Bielorusko, ktoré bolo výrazne oslabené o svojho najlepšieho hráča. Okrem Dominika Hrbatého bol hlavným strojcom slovenského úspechu už tradične jeho zverenec Martin Kližan, ktorý vyhral oba svoje zápasy v dvojhre a bol súčasťou víťaznej štvorhry spoločne s navrátilcom Filipom Poláškom.

Zároveň išlo o posledný zápas Slovenska v tejto súťaži v takomto formáte. Príbeh šalátovej misy, ako sa ľudovo zvykne hovoriť Davisovmu poháru, sa začal písať koncom 19. storočia na Harvardskej univerzite. Po viac ako sto rokoch od svojho vzniku však táto súťaž zažíva svoju najväčšiu krízu. Po odstúpení hlavného sponzora bola nútená medzinárodná tenisová federácia urobiť veľké zmeny v pravidlách súťaže. Z víkendových strhujúcich bitiek v zaplnených, často netenisových arénach, sa od budúceho roka stane týždňová záležitosť na konci kalendárneho roka. Za odstúpenie sponzora súťaže môže najmä častá absencia najlepších svetových hráčov vo svojich národných tímoch a tým aj znížený divácky záujem.  Mnoho hráčov už vyjadrilo nesúhlas s novým formátom súťaže, ktorý podľa nich stráca na diváckej atraktivite. Niektorí dokonca hovorili o „poprave“ Davisovho pohára. Našli sa však aj takí, ktorí si nový formát súťaže pochvaľujú.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite