Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.športovec víkendu: Najlepší hráč? Tréner

.filip Olšovský .šport

Hej, po týždni znova, ale inak sa nedá. Športovcom víkendu je zasa tréner. Tréner nových majstrov sveta.

.športovec víkendu: Najlepší hráč? Tréner Martin Meissner/AP/SITA Didier Deschamps bol ešte do včera kapitánom jediného francúzskeho tímu, ktorý dosiahol na titul majstrov sveta. To už neplatí. ​

jasné, o výsledku v konečnom dôsledku rozhodnú výkony hráčov na ihrisku a ich svetlé momenty či zatmenia. No pokiaľ je po včerajšom úspechu Francúzov hrdinom každý, možno sa oplatí posvietiť si na toho, kto by bol na vine, keby neuspeli. Na generála Didiera Deschampsa a jeho trénerske majstrovstvo. Za triumf Francúzov môže minimálne tak, ako Griezmann alebo Mbappé, práve on.

„Deschampsovo majstrovstvo sa ukázalo aj v tomto – on nepotreboval od svojho útočníka góly, stačilo mu všetko ostatné.“

Dôvod prvý: štandardky. Dať dva identické góly v kľúčových zápasoch play-off (proti Uruguaju a Chrovátsku), nie je náhoda. A čo tam po tom, že ten druhý bol vlastný – tých pár milimetrov nerozhoduje. Čo rozhoduje, je fakt, že Deschamps dokonale prečítal svoje mužstvo, vytypoval jeho silné stránky a v tréningu ich predal svojim hráčom.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite