Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.športovec víkendu: Prihrávka za dvesto miliónov

.filip Olšovský .šport

V závetrí finále Ligy majstrov sa v sobotu odohral jeden ešte dôležitejší futbalový zápas. Minimálne z pohľadu finančnej odmeny pre víťazný tím.

.športovec víkendu: Prihrávka za dvesto miliónov Javier Garcia/BPI/profimedia Ryan Sessegnon strelil počas sezóny šestnásť gólov a na ďalších sedem prihral. Vo svojich osemnástich rokoch patrí medzi najväčšie hviezdy Fulhamu.

z roka na rok je povedomie o finálovom zápase anglickej Championship, druhej najvyššej futbalovej súťaže, väčšie. Tento rok však zostal zápas, v ktorom dva tímy bojujú o poslednú miestenku do najvyššej anglickej ligy, v logickom tieni večerného finále Ligy majstrov. Čo je tak trochu škoda. Okrem klasického finančného lákadla totiž priniesol aj jeden čisto športový príbeh.

„Frajerina by to bola aj v normálnom zápase – nie to ešte v takom, kde dvestomiliónovy tlak nezvládajú aj oveľa skúsenejší borci.“

Finále play-off o postup do anglickej Premiere League má už pár rokov prívlastok, pre ktorý sa oň zaujímajú aj fanúšikovia, ktorí úplne pravidelne nesledujú nižšie zahraničné súťaže. Ide o zápas, v ktorom sa hrá o najviac peňazí. Jeden zápas, necelá dvojhodinovka, rozhoduje o tom, ktorý tím sa v nasledujúcom roku dostane k balíku približne dvesto miliónov libier. Toľko sa ujde každému tímu z balíka peňazí za televízne práva určené pre tímy najvyššej anglickej súťaže.

Nehovoriac o zvýšenom príjme za vstupenky, dresy či jednotlivých hráčov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite