Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.športovec víkendu: Hollywood na predmestí Manchesteru

.filip Olšovský .šport

V Európe vrcholia futbalové ligy. A to okrem nových majstrov jednotlivých krajín prináša aj príbehy z nižších súťaží, ktoré sú v mnohom ešte silnejšie než súboje o titul. Napríklad ten o Joeovi Thompsonovi.

.športovec víkendu: Hollywood na predmestí Manchesteru Matt Dunham/AP/SITA 28. február 2018 Londýn, Anglicko: Joe Thompson (vľavo) hrajúci za Rochdale počas zápasu proti londýnskemu futbalovému klubu Tottenham Hotspur.

keď bol malý, mama ho často budila už o štvrtej nadránom. Obliekla ho do školskej uniformy a Joe mohol spať ďalej, kým nebol čas ísť do školy. Samozrejme, mama ho mohla vychystať aj ráno, no nie vždy sa jej to podarilo. Trpela bipolárnou poruchou a vedela, že niektoré rána jednoducho nedokáže vyliezť z postele. Príliš jej nepomáhal ani manžel. Bol závislý od tvrdých drog a väčšinu Joeovho dospievania strávil aj tak vo väzení.

Joe po čase začal bývať u svojej tety v Manchesteri. Tam zas pre zmenu pre svoju tmavšiu pleť bojoval s rasizmom. Rýchlo sa mu však začalo dariť a ako deväťročného si ho vyhliadol slávny Manchester United. Keď však po niekoľkých rokoch prišlo rozhodujúce obdobie, klub mu neponúkol zmluvu. Joe sa začal potácať po menších kluboch a opäť hľadal stratené sebavedomie. To však zďaleka nebolo to najhoršie. 

„Joe Thompson dôveru svojmu klubu oplatil príbehom ako z hollywoodskeho filmu.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite