Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Good luck, Veronika

.peter Zajac .šport

Zimné olympijské hry v juhokórejskom Pjongčangu majú viacero perspektív. Ale pre mňa to boli hry Veroniky Velez-Zuzulovej.

Good luck, Veronika Martin Medňanský/SITA

prvou perspektívou bola neodmysliteľne tá ruská. Skončila sa poloruským kompromisom. Rusi na olympijských hrách boli aj neboli, na javisku kráčali pod názvom OŠR, v hľadisku mávali ruskou zástavou a spievali ruskú hymnu, niektorí z „bezúhonných účastníkov“ si priamo na olympiáde narobili nepochopiteľnú dopingovú hanbu, čo bolo priveľa aj pre Stredoeurópana, zvyknutého na všetko. Putina zachránili päťdesiatdva sekúnd pred koncom finálového zápasu s Nemeckom hokejisti – neviem, ako by dopadli voľby v Rusku, keby prehrali.

Druhú perspektívu vytvorila rodina Kimovcov, ktorá sa rozdvojila ako celá Kórea – na severného brata a južnú sestru. Na olympiáde v Južnej Kórei sa robila Kimova severokórejská politika.

Treťou perspektívou boli samotné olympijské hry v krajine, kde nepatria zimné športy k národnej tradícii. Najobľúbenejší bol curling, diváci sa tešili z ľadového „Človeče, nezlob se!

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite