Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.športovec víkendu: Lepšie to už byť nemohlo

.filip Olšovský .šport

Olympiáda je pre hľadanie športových hrdinov rajom. Len prvý víkend takých vyprodukoval niekoľko. Napriek tomu je jasným hrdinom posledných dní futbalista. A dokonca Slovák.

.športovec víkendu: Lepšie to už byť nemohlo Lindsey PARNABY/AFP/profimedia Nováčik Newcastlu obranca Martin Dúbravka úžasným reflexom loptu vyrazil, vyrovnaniu zabránil a následnú tečovanú strelu už chytil bez problémov.

do konca zápasu so slávnym Manchesterom United zostávalo už iba niekoľko sekúnd. Domáci Newcastle prekvapivo o gól vyhrával a posledné minúty preto odolával obrovskému tlaku. Navyše mal v bráne nováčika, ktorý predtým v anglickej lige neodohral ani minútu – Slováka Martina Dúbravku.

Dúbravka však chytal výborne, už v prvom polčase zlikvidoval čistú šancu Francúzovi Martialovi. Inak však príliš práce nemal, väčšinu problémov za neho vyriešili spoluhráči. Tak či tak by to bol výborný debut s čistým kontom. No potom prišla posledná minúta a úplne posledná útočná akcia Manchesteru.

„Trochu ako rozprávka, trochu ako zaslúžená odmena pre hráča, ktorý si cieľavedomo išiel za svojím cieľom.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite