Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.športovec víkendu: Superman zo striedačky

.filip Olšovský .šport

Vraj ak by ste chceli niekomu vysvetliť čaro amerického futbalu, posledný Super Bowl bol najlepšou príležitosťou. Ten zápas mal všetko. Nezabudnuteľné útočné akcie, obraty v skóre, pád legendy aj vzostup podceňovaného hrdinu menom Nick Foles.

.športovec víkendu: Superman zo striedačky Charlie Neibergall/AP/SITA Nick Foles hral od začiatku s neuveriteľným pokojom.

pred zápasom sa hovorilo takmer výlučne o jeho náprotivku. Quaterbackovi New England Patriots Tomovi Bradym, asi najlepšom rozohrávačovi všetkých čias, ktorý mohol získať svoj šiesty Super Bowl. No už niekedy po štvrť na päť stredoeurópskeho času už vedel, že ho nezíska. Minimálne tento rok. Zo všetkého najviac za to mohol neuveriteľný výkon Nicka Folesa.

„História Super Bowlu získala po minuloročnom zázračnom obrate New England ďalší neskutočný moment do svojej vitríny.“

Bolo to ako športová férovka, v ktorej sa na úder nereaguje zlepšením obrany, ale ešte tvrdšou ranou. Bradyho New England celý zápas doťahovali náskok Folesovej Filadelfie a robili to tak často, že medzičasom oba tímy zistili, že hrajú najofenzívnejší zápas v histórii celej ligy. Vyše polstoročie žiadne dva tímy v jednom zápase neprešli svojimi útočnými akciami toľko yardov. Musel prísť až tento zápas, najsledovanejší zápas na svete, aby definitívna lekcia z amerického futbalu pre začiatočníkov mala to správne nasvietenie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite