Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.športovec víkendu: Najtalentovanejší tenista by radšej hral basketbal

.filip Olšovský .šport

O týždeň sa začne prvý grandslam roka Australian Open a už teraz je jasné, že na ňom bude chýbať niekoľko favoritov. Aj preto sa hovorí o možnom úspechu nových tvárí. A po uplynulom víkende aj o jednej konkrétnej.

.športovec víkendu: Najtalentovanejší tenista by radšej hral basketbal Tertius Pickard/AP/SITA Napriek veľkému tenisovému úspechu Nicka Kyrgiosa ho tento šport príliš nebaví.

nick Kyrgios má stále iba dvadsaťdva rokov. Na generáciu Federera, Nadala či Djokoviča má tak približne desaťročný náskok. Napriek tomu stihol všetkých menovaných hneď v prvých vzájomných zápasoch poraziť a v kariére vyhrať už päť titulov. Naposledy uplynulú nedeľu v domácom Brisbane.

„Podľa mňa je to najtalentovanejší hráč, aký sa od čias Rogera objavil na scénu,“ povedal o Kyrgiosovi bývalý Federerov tréner Paul Annacone. V najlepšej forme je Kyrgios takmer neporaziteľný, do loptičiek udiera nevídanou rýchlosťou a naozaj pôsobí dojmom, že mu patrí tenisová budúcnosť. Kto ho však videl hrať viackrát, vie, že jeho cesta na vrchol čelí jednej dosť podstatnej prekážke.

„Kto Kyrgiosa videl hrať viackrát, vie, že jeho cesta na vrchol čelí jednej dosť podstatnej prekážke.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite