Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.športovec víkendu: Najväčšia hviezda najúspešnejšej reprezentácie

.filip Olšovský .šport

Viete, ktorá futbalová reprezentácia je tento rok najúspešnejšia? Anglická. Po triumfe na majstrovstvách sveta a Európy vyhrala cez víkend ďalšie majstrovstvá sveta. A kľúčovú rolu v tom zohral sedemnásťročný mladík.

.športovec víkendu: Najväčšia hviezda najúspešnejšej reprezentácie Manu Fernandez/AP/SITA Phil Foden, napravo, je hráčom Manchesteru City a má najväčšiu zásluhu na víťazstve Angličanov.

často sa hovorí o atraktivite anglickej ligy a je v tom veľká pravda. No okrem nej má kolíska futbalu možno ešte väčšiu zámienku byť pyšná na svoj futbal. V júni vyhrali mladí Angličania majstrovstvá sveta do 20 rokov a o mesiac nato sa stali aj majstrami Európy v kategórii do 19 rokov. Ani na jednom turnaji neboli favoritmi, no napriek tomu dokázali triumfovať. Čosi podobné dokázali aj tento víkend.

Na majstrovstvách sveta sedemnásťročných v Indii opäť Angličania nepatrili k jasným favoritom. Vo finále sa skôr verilo mladým Španielom, ktorí dominovali (nielen) mládežníckemu futbalu v posledných rokoch. No časy sa menia.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite