Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.športovec víkendu: Videla život po tenise a vrátila sa poraziť Šarapovovú

.filip Olšovský .šport

Anastasia Sevastovová má 27 rokov, no za sebou má už tenisový dôchodok aj comeback. A po ňom aj dve štvrťfinálové účasti na US Open, pri ktorých sa jej kariéra ani náhodou nemusí skončiť.

.športovec víkendu: Videla život po tenise a vrátila sa poraziť Šarapovovú Andres Kudacki/AP/SITA Anastasia Sevastovová sa k tenisu nevrátila kvôli pozornosti, ale kvôli tomu, že jej ide a baví ju viac, než štúdium na vysokej škole.

na ženskom okruhu nie je veľa tenistiek, ktoré by boli obľúbené ešte menej, ako jej nedeľná súperka. Maria Šarapovová na kurte neprimerane vzdychá, naťahuje čas medzi podaniami a na US Open navyše hrá po pätnásťmesačnej nútenej pauze, počas ktorej pykala za pozitívny dopingový nález. Vo vzájomnom zápase bola napriek tomu Lotyška Anastasia Sevastovová outsiderkou. Ruska možno nemala podporu publika, no na jej strane stálo takmer všetko ostatné.

Šarapovová mala v prvom rade viac skúseností – na US Open hrala po prvý raz už pred štrnástimi rokmi a v roku 2006 celý turnaj vyhrala. Vo vzájomnom zápase lepšie podávala, hrala agresívnejšie a po prvom víťaznom sete bola na ceste medzi najlepších osem. Potom však prišiel čas dovtedy nenápadnej Lotyšky.

„V nedeľňajšom zápase so Šarapovovou síce pôsobila Sevastovová nervózne, no iba do momentu, kým ste sa nepozreli na druhú stranu kurtu.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite