Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.športovec víkendu: Dembélé, ďalší dôkaz šialenej špirály

.filip Olšovský .šport

O tom, že sa vo svetovom futbale točia nepredstaviteľné peniaze, sa rozpráva už dlho. Ten obraz však nikdy nebol taký výrazný, ako toto leto. Okrem prestupovej ságy okolo Neymara to dobre vidieť aj na epizóde, ktorá sa odohrala tento víkend.

.športovec víkendu: Dembélé, ďalší dôkaz šialenej špirály Manu Fernandez/AP Photo/SITA

222 miliónov eur. Za hráča, ktorý ani nebol najlepší z celého tímu. Pre futbalovú Barcelonu to začiatkom augusta vyzeralo ako ideálny obchod. Taký, z ktorého katalánsky klub vyjde ako jasný víťaz. Zbaví sa trucujúcej hviezdy a dostane za to bezprecedentný balík peňazí, za ktorý si kúpi zástup nových posíl. Už v priebehu niekoľkých dní sa však ukázalo, že také ľahké to nebude. Posledný dôkaz toho, že Barcelona aj vďaka rekordnej inkasovanej sume za Brazílčana Neymara na tohtoročnom prestupovom šialenstve skôr prerobila, sa volá Ousmane Dembélé.

Dembélé je výborný futbalista. Rýchly, technicky zdatný a stále iba 20-ročný, takže má pred sebou vyše desaťročie kariéry. Pokiaľ bude hrať tak, ako v minulej sezóne za nemecký Dortmund, možno aj na tej najvyššej úrovni. Lenže to nie je vôbec isté. Dembélé je síce obrovský talent, no do Barcelony prichádza po dvoch podarenejších sezónach. 

„Najhoršie je, že Barcelona nemala príliš na výber.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite