Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.športovec víkendu: Tóthov súper, ktorý nechce ísť z cesty

.filip Olšovský .šport

Pred rokom sa na olympiáde v brazílskom Riu postaral o jeden z najsilnejších momentov. Niekoľkokrát odpadol, no preteky aj tak dokončil. Ešte hrdinskejšie okamihy zažil Yohann Diniz uplynulý víkend na atletických majstrovstvách sveta v Londýne.

.športovec víkendu: Tóthov súper, ktorý nechce ísť z cesty Martin Meissner/AP/SITA Na majstrovstvách sveta Diniz zašiel druhú najrýchlejšiu chodeckú päťdesiatku v histórii.

olympijské preteky v chôdzi mali dva veľké vrcholy. Na Slovensku sme vnímali najmä ten prvý – víťazstvo Mateja Tótha. Okrem neho však športový svet žasol aj nad výkonom Yohanna Diniza. Francúza, ktorý v Riu tri štvrtiny pretekov viedol, až kým niekoľkokrát neodpadol, nezastavili ho žalúdočné problémy a dehydratácia. A napriek tomu všetkému skončil ôsmy. 

Pre vtedy 38-ročného Diniza to vyzeralo ako trochu smutná a trochu hrdinská rozlúčka s dlhoročnou kariérou, počas ktorej vytvoril na 50-kilometrovej trati dodnes platný svetový rekord.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite