Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.športovec víkendu: Majsterka Európy, ktorej závidí aj Messi a Ronaldom

.filip Olšovský .šport

Je praváčka, no keďže jej futbalový idol je ľavák, naučila sa hrať oboma nohami. Vivianne Miedema dnes vďaka tomu skóruje s takmer každej pozície, v klube má bilanciu takmer gól na zápas a s reprezentáciou je čerstvou majsterkou Európy.

.športovec víkendu: Majsterka Európy, ktorej závidí aj Messi a Ronaldom Patrick Post/AP Photo/SITA

finálové zápasy veľkých futbalových turnajov bývajú zväčša nudné. Rozhodne ich jeden gól či predĺženie po taktickej bitke v normálnom hracom čase. Vo finále majstrovstiev Európy iba dvakrát v histórii padli aspoň štyri góly a v posledných štyroch finále zakaždým skóroval iba jeden tím. To sa však nedá povedať o ženských majstrovstvách starého kontinentu. 

Ich história je síce o pár desaťročí kratšia, no oveľa pestrejšia. Pamätá si finálové výsledky ako 3:2 či dokonca 6:2 spred ôsmich rokov. Po uplynulom víkende pribudol do zbierky ďalší pestrý výsledok - 4:2. Čerstvými a prekvapivými majsterkami Európy sa vďaka nemu stali domáce Holanďanky.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite