Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nanebovstúpenie Usaina Bolta

.peter Zajac .šport

Londýn, majstrovstvá sveta v ľahkej atletike, sobota 5. augusta 2017, 20.00. O niekoľko minút prehrá Usain Bolt v semifinále behu na 100 metrov s mladým Američanom Christianom Colemanom.

Nanebovstúpenie Usaina Bolta Matthias Schrader/AP/SITA Usaina Bolta počas pretekov v Londýne porazil Justin Gatlin, ktorý stelesňoval zlo dopingových hriešnikov.

má hrozný štart, záver vypustí. Všetci však veria, že posledný raz sa zopakuje to, na čo sú zvyknutí od roku 2008. Bolt stovku vyhrá, bez ohľadu na to, či je vo forme alebo nie, bez ohľadu na to, či niekto prichádza na majstrovstvá sveta alebo Olympijské hry s lepším časom ako on. Už osem rokov má jeho svetový rekord hodnotu 9, 58 sekúnd. Prehral len raz, na majstrovstvách sveta v jukokórejskom Tegu v roku 2011, aj to len pre predčasný štart a diskvalifikáciu.

Odvtedy sa hovorí, že Bolta môže poraziť len Bolt. Získal deväť zlatých medailí na troch olympiádach, z toho mu jednu vzali v behu na 4x100 m pre doping jedného člena jamajskej štafety. Jeho za tie roky nepristihli ani raz, hoci šprinty sú v posledných desaťročiach posiate kostričkami nachytaných Američanov, Kanaďanov a Jamajčanov. Jediný, kto sa vyšmykol, je Justin Gatlin, ktorého dvakrát nachytali, druhýkrát ho pre spoluprácu na odhalení vlastného trénera nepotrestali podľa pravidiel doživotným zákazom, ale len na osem rokov, z ktorých mu neskôr štyri roky odpustili. Odvtedy sa finále stovky alegoricky premieňalo na zápas dobra so zlom a dobro pravidelne víťazilo.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite