Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.športovec víkendu: Zo sna je sueño

.filip Olšovský .šport

Bol najlepším hráčom našej 21-tky na nedávnych majstrovstvách Európy. No zatiaľ čo jeho reprezentační spoluhráči prestupovali do prestížnych klubov, on čakal. Až do uplynulej soboty, keď sa jeho sen splnil. Druhýkrát.

.športovec víkendu: Zo sna je sueño Johanna Lundberg/Zuma Press/profimedia Slovenský stredopoliar Stanislav Lobotka sa cez víkend stal novou posilou španielského tímu Celta Vigo.

posledná slovenská spomienka na majstrovstvá Európy futbalistov do 21 rokov nebola práve najkrajšia. Odchod z turnaja napriek dvom výhram a skvelej hre a k tomu trpký pocit z remízy Nemcov s Talianmi. Celej generácii utiekla výnimočná šanca dosiahnuť historický úspech. Trochu sa v tej záplave sťažností a listov do UEFA zabudlo na to, že dôležitým (ak nie najdôležitejším) meradlom úspechu našich futbalistov je ich posun do lepších klubov. A z tohto hľadiska už majstrovstvá z dnešného pohľadu tak pesimisticky nevyzerajú. 

„Pre slovenského futbalistu je najvyššia španielska liga ideálnou voľbou.“

Najprv koncom júna prestúpil stredopoliar Martin Chrien do slávnej Benficy Lisabon. O pár dní na to sa zo Sampdorie Janov do Interu Miláno sťahoval Milan Škriniar.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite