Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Is this a sen?

.filip Olšovský .šport .tvár týždňa

Keď čítate tento článok, už viete, či sa našim mladým futbalistom podarilo postúpiť do semifinále majstrovstiev Európy do 21 rokov. Ak sa tak stalo, jeden z hlavných dôvodov treba hľadať v srdci zostavy nášho tímu.

Is this a sen? JOHANNA LUNDBERG/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

internet vie byť občas poriadne neúprosný. Stanislav Lobotka, jedna z najväčších hviezd nášho futbalového výberu do 21 rokov, by o tom vedel rozprávať. Keď do internetového vyhľadávača napíšete jeho meno, medzi prvými výsledkami zasvieti okrem slov wikipedia, Instagram a Fifa17 aj podivná kombinácia štyroch slov. Prvé tri sú anglické, posledné slovenské. Odkaz smeruje na dvadsaťsekundové video, ktorým Lobotka pred štyrmi rokmi po prestupe do holandského Ajaxu Amsterdam zabával slovenský internet.

„Som veľmi šťastný, pretože toto je veľký klub a Holandsko...“ začína Lobotka krátky monológ značne lámanou angličtinou. Potom to príde. „This is my... sen,“ dokončí vetu po dlhšom zamyslení mladý futbalista. Na svete je v sekunde sen všetkých marketérov, virálne video. O Lobotkovi, dovtedy pomerne neznámom futbalistovi Trenčína, odrazu hovoria aj ľudia, ktorí futbal pravidelne nesledujú. Istý čas to dokonca vyzerá, že ten moment bude devätnásťročného futbalistu sprevádzať po celú kariéru a svojimi výkonmi nikdy nevyjde z jeho tieňa. Veď počas roka v slávnom amsterdamskom Ajaxe si za A-tím zahrá iba v príprave a celý zvyšok sezóny strávi v mládežníckom tíme. Po roku sa potichu (a bez sprievodného videa) vráti do Trenčína a zdá sa, že bude ďalším z radu talentovaných mladíkov, ktorých kariéra sa zadrhne tesne pred dverami vrcholového futbalu. Lobotka to však nevzdá, v médiách opakuje, že rok v Amsterdame neľutuje a v jeho kariére nebude nijakým spomalením, ale užitočnou skúsenosťou. Už o necelý rok sa ukáže, že mal pravdu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite