Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.športovec víkendu: Jackie Chan. TEN Jackie Chan

.filip Olšovský .šport

Cez víkend sa vo Francúzsku jazdili najznámejšie automobilové preteky sveta. Nechýbalo veľa a mali by skutočne nečakaného víťaza.

.športovec víkendu: Jackie Chan. TEN Jackie Chan David Vincent/AP/SITA Piloti Oreca 07 No38 tímu Jackieho Chana DC Racing Oliver Jarvis z Británie, Ho-Pin Tung z Číny, tímový manažér David Cheng a Thomas Laurent z Francúzska so svojimi trofejami.

v automobilovom svete existujú prestížne preteky ako Indianapolis 500 alebo Veľká cena Monaka. A potom existuje 24 hodín Le Mans – preteky s takmer storočnou tradíciou plnou neuveriteľných príbehov a legiend. Ešte v šesťdesiatych rokoch sa  Le Mans napríklad začínal výstrelom, po ktorom sa jazdci z druhého konca štartovej rovinky rozbehli smerom k svojim autám. To však ani zďaleka nebola jediná zvláštnosť francúzskych pretekov.

Až do roku 1990 bola súčasťou trate známa mulsanská rovinka, na ktorej pretekári prekračovali rýchlosť 400 kilometrov za hodinu. V roku 1979 tu na pretekoch štartoval americký herec Paul Newman, ktorý skončil na druhom mieste.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite