Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.športovec víkendu: Majster sveta, ktorý radšej odišiel

.filip Olšovský .šport

V roku 1966 odohrali The Beatles svoj posledný koncert, do televízií sa dostal Star Trek a na mólach sa po prvýkrát objavila minisukňa. Keď však spomeniete cifru 66 v Anglicku, drvivá väčšina ľudí si spomenie na inú udalosť. A uplynulú nedeľu sa ju podarilo zopakovať.

.športovec víkendu: Majster sveta, ktorý radšej odišiel Lee Jin-man/AP/SITA Dominic Solanke uprostred oslavuje svoj gól proti Taliansku počas semifinálového zápasu FIFA U-20 World Cup Korea 2017 v Južnej Kórei.

pred vyše päťdesiatimi rokmi sa Angličanom podarilo po prvý raz zvíťaziť na majstrovstvách sveta vo futbale. A za vyše polstoročie sa im tento triumf zopakovať nepodarilo. Až do uplynulej nedele, keď anglická reprezentácia vyhrala na majstrovstvách sveta pre hráčov do 20 rokov. Po vlne eufórie však prišli aj prvé kritické otázky.

Historický kameň padne Albionu totiž zo srdca až vtedy, keď sa  na veľký titul podarí siahnuť reprezentačnému áčku. Nedeľný úspech výberu do 20 rokov aspoň na pár mesiacov svoj účel, samozrejme, splní. Po zástupe tímov, ktoré nikdy nič veľké nedosiahli, majú Angličania konečne v pravom zmysle slova zlatú generáciu. Sami však najlepšie vedia, že k úspechu na seniorskom fronte vedie ešte dlhá cesta.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite