Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.športovec víkendu: České šťastíčko? Nie tak úplne

.filip Olšovský .šport

Paríž-Roubaix je najstarší a najprestížnejší jednodňový cyklistický pretek. Po nedeli má nového víťaza i zástup porazených, medzi ktorými svieti meno smoliara Zdeňka Štybara.

.športovec víkendu: České šťastíčko? Nie tak úplne Eric Lalmand/Zuma press/profimedia Zdeněk Štybar (vľavo) skončil už po druhýkrát na cyklistickom preteku Paríž-Roubaix druhý. Len pár metrov pred cieľom ho prešpurtoval Belgičan Greg Van Avermaet.

krátko za cieľovou čiarou udrel do riaditok a zosadol z bicykla. Sadol si na zem s hlavou v dlaniach a hrešil, že to ani tentokrát nevyšlo. Keby bol cieľ o päťdesiat metrov skôr, vyhral by. A možno nie, možno by si ho víťazný Belgičan Greg Van Avermaet postrážil aj tak a pár metrov pred cieľom by ho prešpurtoval tak či tak. No Zdeněk Štybar tomu potreboval aspoň na chvílu veriť. Pretože skončiť na najvýznamnejšom cyklistickom monumente Paríž–Roubaix druhý je smola. Horšie je už len finišovať na druhom mieste rovno dvakrát.

Zdeněk Štybar začínal ako bikrosár, neskôr bol hviezdou cyklokrosu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite