Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.športovec víkendu: Znova ten Federer

.filip Olšovský .šport

Tento rok sa zatiaľ hrali tri významné tenisové turnaje. Australian Open a dve americké zastávky série Masters. Na všetkých dominoval hráč, ktorý mal byť už dávno v športovom dôchodku alebo v lepšom prípade iba spomínať na časy najväčšej slávy.

.športovec víkendu: Znova ten Federer Lynne Sladky/AP/SITA

obrovský šok to bol už na januárovom Australian Open, kde Roger Federer po piatich rokoch opäť získal grandslamový titul. Až dvojica prestížnych amerických turnajov Masters v Indian Wells a Miami však mala ukázať, či išlo o jednorazový comeback alebo návrat na vrchol. Odpoveď uplynulú nedeľu prišla. A bola ešte razantnejšia, než si ktokoľvek predstavoval.

Pozerať sa na hru Rogera Federera je v posledných dňoch dokonalým estetickým zážitkom. Švajčiar hral vždy elegantne a v časoch svojej najväčšej slávy (2004 – 2009) dominoval možno ešte výraznejšie, ani vtedy však nehral taký esteticky nádherný tenis. Bekhend hral skôr obranne a na sieti útočil len vtedy, keď si bol svojím úspechom vo výmene naozaj istý.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite