Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.športovec víkendu: najlepší útok Európy vedie tínedžer

.filip Olšovský .šport

Do štvrťfinále Ligy majstrov sa dostali tradičné veľkokluby. Až na jednu výnimku. Tú ma do veľkej miery na svedomí hráč s exotickým menom, ktorý len nedávno dovŕšil plnoletosť.

.športovec víkendu: najlepší útok Európy vedie tínedžer David Vincent/AP/SITA

rok 1998 sa krajiny EÚ dohodli na spoločnej mene, ruský rubeľ zaznamenal historický pád a Amerika riešila aféru Billa Clintona s Monicou Lewinskou. Športový svet najprv vďaka zimnej olympiáde sledoval japonské Nagano, odkiaľ svoju pozornosť presmeroval do Francúzska, kde domáci futbalisti štartovali svoju úspešnú cestu za titulom majstov sveta.

Všetko to znie ako pomerne nedávna minulosť, od ktorej však už uplynulo deväťnásť rokov. Viac než na čísle sa ten časový odstup ukáže na príbehu. Napríklad tom o Kylianovi Mbappém. Francúzskom futbalistovi, ktorý v spomínaných majstrovstiev ešte ani nebol na svete. A dnes patrí k najväčším nádejám na zopakovanie tohto historického úspechu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite