Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Petra Vlhová vyhrala finále slalomu, Zuzulová štvrtá!

.redakcia .šport

Finále Svetového pohára v coloradskom Aspene ovládla fenomenálnym výkonom slovenská reprezentantka Petra Vlhová. Peťa, gratulujeme!

Petra Vlhová vyhrala finále slalomu, Zuzulová štvrtá! Gian Ehrenzeller/AP/SITA

slovenská reprezentantka Petra Vlhová sa stala víťazkou záverečného desiateho slalomu sezóny Svetového pohára 2016/2017 v alpskom lyžovaní v americkom Aspene. Vlhová zdolala o 24 stotín fenomenálnu Američanku Mikaelu Shiffrinovú a o 35 stotín Švédku Fridu Hansdotterovú. Ďalšia Slovenka Veronika Velez-Zuzulová skončila štvrtá s odstupom 39 stotín za víťaznou krajankou.

Iba 21-ročná Vlhová druhýkrát v kariére ovládla preteky SP, keď predtým triumfovala vo švédskom Aare v novembri 2015. Celkovo dosiahla tretie pódiové umiestnenie v aktuálnej sezóne a šieste v kariére. V celkovom sumáre slalomovej sezóny obsadila ambiciózna Liptáčka piate miesto. Malý glóbus patrí suverénne Američanke Mikaele Shiffrinovej, druhá skončila rovnako ako pred rokom Veronika Velez-Zuzulová.

Vlhová má na Aspen dobré spomienky aj z vlaňajška, keď práve v tomto stredisku v Colorade v úvode sezóny ešte s vysokými štartovnými číslami obsadila jedenáste a siedme miesto a dala základ svojej úspešnej ceste do slalomovej špičky.

Vo finálovom slalome ženskej sezóny SP sa na základe získaného práva účasti predstavilo iba 25 pretekárok. Už pred vyvrcholením v Aspene bolo jasné, že slalomový glóbus získa po štvrtý raz v kariére Shiffrinová, ako aj to, že Velez-Zuzulová obháji druhú priečku v sezónnom hodnotení.

Zdroj: SITA
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite