Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.športovec víkendu: Money sa chce vrátiť. Kvôli peniazom, ako inak

.filip Olšovský .šport

Posledný zápas odboxoval pred rokom a pol. S tučným kontom a nulou na konte prehier sa vybral do športového dôchodku. Posledné dni avizuje, že si svoje rozhodnutie rád rozmyslí.

.športovec víkendu: Money sa chce vrátiť. Kvôli peniazom, ako inak John Locher/AP/SITA

floyd Mayweather bol naposledy v podobnej pozornosti médií pred dvoma rokmi. To sa práve veľkolepo chystal na súboj s filipínskym boxerom Mannym Pacquiaom, v ktorom si obaja športovci prišli na vyše tristo miliónov dolárov. Mayweather potom odboxoval ešte jeden zápas a svoju kariérnu bilanciu ukončil na číslach 49 a 0. Prvé popisovalo počet výher, druhé ešte úchvatnejšiu cifru prehier. Mayweatherovi sa však po roku a pol začalo máliť. Zatúžil ani nie tak po okrúhlej päťdesiatke víťazstiev, ako skôr po finančnej odmene za možný ďalší súboj.

„Peniaze nie sú všetko. Peniaze sú to jediné," tvrdí Mayweather, prezývaný aj – ako inak – Money. Pred vyše štyridsiatimi rokmi sa narodil do rodiny, ktorá mu okrem podmienok na fyzický vývoj (otec a dvaja strýkovia boli bývalí boxeri) poskytla aj dostatok príležitostí na mentálne zocelenie. Matka bola závislá od heroínu, otca pre zmenu zavreli za prechovávanie drog. Floyd sa sústredil iba na box a trénoval čoraz viac. Po čase pritiahol amerických divákov späť k športu, ktorému kedysi borci spoza oceánu dominovali.

„Mayweatherovi ide v prvom rade o zvýšenie svojej trhovej ceny. Rešpekt a športová úroveň sú druhoradé.“

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite