Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Peter Sagan vyhral 3. etapu pretekov Tirreno-Adriatico

.redakcia .šport

Päťnásobný víťaz bodovacej súťaže na Tour de France si pripísal druhé víťazstvo v tejto sezóne.

Peter Sagan vyhral 3. etapu pretekov Tirreno-Adriatico Jacques Boissinot/AP/SITA

slovenský dvojnásobný majster sveta v cestnej cyklistike Peter Sagan triumfoval v špurtérskom závere piatkovej 3. etapy na etapových pretekoch Tirreno-Adriatico v Taliansku. Dvadsaťsedemročný Žilinčan jazdiaci vo farbách tímu Bora-Hansgrohe zdolal v miernom kopci na konci 204 km dlhej trasy z Monterotonda Marittimo do Montalda di Castro domáceho špurtéra Eliu Vivianiho z družstva Sky, tretí preťal cieľovú čiaru Belgičan v službách Lotto Soudal Jürgen Roelandts.

Päťnásobný víťaz bodovacej súťaže na Tour de France si pripísal druhé víťazstvo v tejto sezóne, po prvý raz sa tešil na konci februára na flámskej klasike Kuurne-Brusel-Kuurne.

„Nikdy neviete, čo sa môže stať. Dnes celkom fúkalo, každý sa toho obával, ale napokon sa nič nestalo. V posledných dvoch kilometroch začal fúkať bočný vietor, v závere som si utvoril dobrú pozíciu a vyšlo to. Sezóna sa ešte len začala a dúfam, že toto nebolo moje posledné víťazstvo. Ďakujem mojim kolegom za podporu, Bora-Hansgrohe je najlepší tím,“ povedal Peter Sagan do mikrofónu Eurosportu.

Novým lídrom pretekov Tirreno-Adriatico sa stal Austrálčan Rohan Dennis z tímu BMC Racing. Sobotňajšia štvrtá etapa bude parketou pre vrchárov, finišovať sa bude na vrchole kopca Terminillo.

Zdroj: SITA

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite