Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.športovec víkendu: Nový Bjørndalen, ktorý nestrieľa bezhlavo

.filip Olšovský .šport

Pri slove biatlon sa dlho väčšine ľudí vybavilo meno nórskeho Oleho Einara Bjørndalena. Jeho miesto však pomaly preberá Francúz Martin Fourcade. A nielen vďaka športovým výsledkom.

.športovec víkendu: Nový Bjørndalen, ktorý nestrieľa bezhlavo Ramil Sitdikov/Sputnik/profimedia 5. marec 2017, Pchjongčchang: Ole Einar Bjørndalen už nedominuje ako kedysi. Vystriedal ho mladý Francúz.

v nedeľňajších pretekoch v juhokórejskom Pchjongčchangu triumfoval francúzsky biatlonista už po dvanásty raz v sezóne. Pred ním to dokázala jedine nórska legenda Ole Einar Bjørndalen. Ten síce aj v štyridsiatich troch rokoch stále aktívne súťaží, no väčšinou sa iba z odstupu pozerá na to, ako o pätnásť rokov mladší Fourcade pomaly atakuje jeho rekordy.

Fourcade je rovnaký fenomén, ako bol svojho času Bjørndalen. Pokiaľ mu v pretekoch nezlyhá streľba a trafí všetky terče, je neporaziteľný.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite