Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.športovec víkendu: Ako podceňovaný Henrik nakopol boháčov

.filip Olšovský .šport

Bohatý Manchester United nakúpil pred sezónou viacero zvučných mien. Medzi nimi zapadlo to najkomplikovanejšie, ktoré fanúšikovia vyslovujú čoraz častejšie. Henrik Mchitarjan.

.športovec víkendu: Ako podceňovaný Henrik nakopol boháčov Dave Thompson/AP/SITA Henrik Mchitarjan oslavuje nedeľňajší gól do siete Tottenhamu Hotspur. Práve jeho zásah znamenal víťazstvo Manchesteru a zmenšenie odstupu na čelo tabuľky.

v posledných zápasoch bol najväčšou hviezdou Manchesteru United. Tímu, ktorý do posíl pred touto sezónou investoval vyše dvesto miliónov libier. Aj keď sám bol spomedzi nich treťou najdrahšou, pozornosť sa upierala skôr na mená ako Zlatan Ibrahimović či Paul Pogba. Do úzadia ho tlačil aj tréner José Mourinho, ktorému sa často nezmestil ani do výberu náhradníkov. Odborníci spochybňovali správnosť jeho príchodu a už mu hľadali nové pôsobisko. Henrik však vedel, že jeho šanca príde. V podobnej situácii nebol prvýkrát a doteraz sa vždy dokázal prispôsobiť.

Narodil sa v arménskom Jerevane, no nemal ešte ani rok, keď sa musel prvýkrát sťahovať. Otec, tiež arménsky reprezentant, dostal ponuku z nižšej francúzskej súťaže a rodina sa s radosťou odsťahovala z nepokojného domova. Rozprávka sa skončila po necelých piatich rokoch. Henrikovmu otcovi diagnostikovali nádor na mozgu a rodina sa musela odsťahovať späť do rodného Arménska.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite