Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.športovec víkendu: Najlepšia epizóda citlivého Juana

.filip Olšovský .šport

Argentíne sa podarilo to, o čom naši tenisti snívali pred jedenástimi rokmi. Hlavnú zásluhu mal na tom majster comebackov, ktorý si svoje najlepšie predstavenie nechal na nedeľu.

.športovec víkendu: Najlepšia epizóda citlivého Juana Erik Simander/Zuma Press/profimedia Argentínčan Juan Martin del Potro sa cez víkend postaral o prekvapenie, ktoré čakal iba málokto. Argentínčanom sa aj vďaka nemu podarilo získať Davis Cup.

argentíne sa v nedeľu podarilo to, o čom naši tenisti snívali pred jedenástimi rokmi. Hlavnú zásluhu mal na tom majster športových comebackov, ktorý si svoje najlepšie predstavenie odložil na nedeľu.

Mala to byť veľká oslava. Chorvátski tenisti už raz najprestížnejšiu tímovú súťaž zvanú Davis Cup vyhrali, no nebolo to úplne ono. Hrali vonku, konkrétne v Bratislave, a predsa len to už bolo dávno. V Záhrebe chceli po jedenástich rokoch titul zopakovať a konečne sa z neho tešiť naplno s domácimi divákmi. Vyhliadky vyzerali sľubne. Chorvátsku hralo v porovnaní s argentínskym súperom do kariet lepšie rebríčkové postavenie hráčov, zohratejšia dvojica na štvorhru, ako i návrat svetovej dvadsiatky Iva Karloviča, ktorý sa do tímu vrátil po štvorročnej pauze.

„Chorvátski politici na tribúne si už pomaly pripravovali gratulácie. No a potom sa všetko zmenilo.“

Ideálne to pre Balkáncov vyzeralo ešte aj po sobote. Vo štvorhre nedali Argentínčanom podľa predpokladov šancu a pred záverečnými dvojhrami vyhrávali 2:1. V nedeľu im stačilo vyhrať jeden z dvojice zápasov, a predĺžiť tak trápenie Juhoameričanov, ktorí vo finále Davis Cupu ešte nikdy nedosiahli na vysnívanú trofej a iba za posledných desať rokov vo finále trikrát zlyhali.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite