Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Do tímu Slovenska na MS 2024 sa nedostali obranca Petrovický ani útočníci Takáč a Lantoši

.sita .šport

Vo štvrtok padne rozhodnutie, koľko hráčov vedenie tímu zapíše na turnajovú súpisku.

Do tímu Slovenska na MS 2024 sa nedostali obranca Petrovický ani útočníci Takáč a Lantoši SITA/Milan Illík Joel Farabee (USA) strieľa gól 0:1 a Samuel Hlava (Slovensko) počas prípravného medzištátneho zápasu výberov mužov Slovenska a USA. Bratislava, 7. máj 2024

do záverečnej nominácie slovenskej hokejovej reprezentácie na majstrovstvá sveta do Česka sa dostali traja brankári, ôsmi obrancovia a štrnásti útočníci. Záverečný rez kádrom zasiahol jedného beka a dvoch útočníkov, do tímu sa nedostali Rayen Petrovický ani Samuel Takáč a Róbert Lantoši. Trénerský štáb hlavného kouča Craiga Ramsayho teda berie do Ostravy spolu 25 hráčov. S tímom zatiaľ nebol útočník Miloš Kelemen ten sa k tímu pripojí ešte pred šampionátom

„Príprava na šampionát bola dobrá. Tento rok bolo ťažké rozhodovanie. Veľa hráčov malo v príprave dobré ofenzívne čísla,“ povedal generálny manažér národného tímu Miroslav Šatan. „Robo Lantoši hral v príprave veľmi dobre, ale príchodom hráčov z NHL mu bolo ťažké nájsť miesto v prvých dvoch päťkách. To ovplyvňuje aj jeho úlohu aj jeho presilovkový čas. Také rozhodnutie spravili tréneri. Neviem, či by sme ho vedeli dobre využiť v tretej či štvrtke lajne. S úcty k nemu sme nechceli dať ho do úlohy náhradníka, “ pokračoval.

Vo štvrtok padne rozhodnutie, koľko hráčov vedenie tímu SR zapíše na turnajovú súpisku. Realizačný tím ešte bude sledovať aj dianie v zámorskej AHL, kde sú v play-off niekoľkí hráči. „Jedno maximálne dve mená by mohli pripadnúť do úvahy“, prezradil Šatan.

Prvé stretnutie na MS 2024 absolvujú už v piatok 10. mája proti Nemcom.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite