Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hokej: Slafkovský prekonal klubový rekord Wickenheisera

.sita .šport

Slovenský hokejista nebodoval len vo dvoch zápasoch z ostatných dvanástich.

Hokej: Slafkovský prekonal klubový rekord Wickenheisera SITA/Milan Illík

stále platí, že slovenský hokejista Juraj Slafkovský prežíva najlepšie obdobie svojej krátkej zámorskej kariéry. Jeho Montreal síce zo štvrtka na piatok prehral v New Yorku s tímom Rangers 4:7, ale produktívny Slovák opäť dvakrát bodoval. Najprv v 37. minúte dvanástym gólom v sezóne znížil náskok súpera na 2:4 a v 52. minúte bekhendovou zadovkou prihral Colovi Caufieldovi, ktorý uzavrel skóre zápasu na 4:7 z pohľadu Canadiens. Vo víťaznom tíme NY Rangers strelil Chris Kreider hetrik.

Stále iba 19-ročný Košičan už atakuje 30-bodovú hranicu (12+17), pritom ešte pred vyše mesiacom mal polovičný počet bodov. Momentálne však ťahá sériu siedmich zápasov s bodmi. Počas nej nazbieral 11 bodov za šesť gólov a päť asistencií. Od polovice januára nebodoval iba vo dvoch z dvanástich súťažných duelov. Jeho sedem zápasov s bodmi bez prerušenia je nový klubový rekord Montrealu medzi hráčmi v tínedžerskom veku. Dosiaľ tento rekordný zápis patril iba Dougovi Wickenheiserovi zo sezóny 1980/1981.

„Moje body sú jedna vec, ale ak chceme aspoň trochu zostať v hre o play-off, musíme odviesť lepšiu robotu. Nemôžeme dostávať sedem gólov. Tak sa nedá víťaziť,“ vyhlásil Slafkovský podľa webu NHL. „Druhá tretina so štyrmi inkasovanými gólmi bola katastrofa. Priniesla však aj jeden pekný gól od najmladšieho člena zostavy. Slafkovský sa nebál vystreliť, čo je povzbudzujúce, lebo doteraz sa v nebezpečných streleckých zónach stále snažil nachádzať spoluhráčov,“ napísal web MontrealHockeyNow.com.

Vo štvrtok boli v NHL v akcii aj ďalší štyria Slováci. Obranca Erik Černák si zapísal asistenciu a pomohol Tampe Bay k triumfu nad Coloradom 6:3. Okrem toho počas necelých 21 minút na ľade predviedol aj šesť bodyčekov a zablokoval dve strely. Defenzívny obranca Tampy Bay aktuálne má na konte osem bodov za gól a sedem asistencií. Calgary doma nestačilo na San Jose 3:6, ale útočník Martin Pospíšil asistoval pri prvom góle svojho tímu z hokejky Nazema Kadriho. Bola to deviata asistencia Pospíšila v sezóne, proti San Jose sa do štatistík zapísal aj dvomi strelami, piatimi bodyčekmi, jedným blokom a mínuskou.

Útočník Tomáš Tatar a obranca Šimon Nemec nebodovali. Seattle zvíťazil na ľade Bostonu 4:1 a Tatar odohral len čosi vyše 11 minút bez štatistického zápisu. New Jersey doma prehralo s Los Angeles 1:2 a Nemec mal s 15:29 min najnižšiu minutáž spomedzi obrancov Devils. Zápas ukončil s mínuskou a strelou na bránku. 

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite