Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Shiffrinová v Jasnej obhájila slalomové prvenstvo spred troch rokov

.sita .šport

V súčte oboch kôl odsunula na druhú priečku Chorvátku Zrinku Ljutičovú, ktorá za ňou zaostal iba o 14 stotín sekundy.

Shiffrinová v Jasnej obhájila slalomové prvenstvo spred troch rokov SITA/AP Photo/Giovanni Maria Pizzato

američanka Mikaela Shiffrinová obhájila slalomový triumf v Jasnej spred troch rokov a v seriáli Svetového pohára sa opäť o krok priblížila k víťazstvu v hodnotení disciplíny aj celkového poradia sezóny. V novodobej ére pozná slalom v Jasnej iba jednu víťazku, keďže fenomenálna americká reprezentantka v nízkotatranskom stredisku ovládla najtočivejšiu disciplíny aj v rokoch 2021 a 2016.

V nedeľu po prvom kole viedla a na triumf jej stačil aj siedmy najlepší čas v druhej jazde. V súčte oboch kôl odsunula na druhú priečku Chorvátku Zrinku Ljutičovú, ktorá za ňou zaostal iba o 14 stotín sekundy. Tretiu pozíciu si vyjazdila Švédka Anna Swennová-Larssonová, pred ktorou Shiffrinová triumfovala o 0,81 sekundy.

Nedeľňajší slalom v Jasnej bol už bez Slovenky Petry Vlhovej, ktorá v sobotu v obrovskom slalome spadla v prvom kolem poranila si koleno a sezónu sa pre ňu nečakane skončila. Na štarte sa predstavili iné dve Slovenky, ale Ella Hrbáňová ani Sophia Poláková neprili do cieľa prvého kola.

Mikaela Shiffrinová si v nedeľu pripísala už 95. triumf v SP, z toho 58. v slalome. Na pódiu stále v tomto seriáli už 150-krát. Ak bude aj vo zvyšku sezónu pokračovať v doterajších výsledkoch, na jej konto pribudne už siedmy veľký krištáľový glóbus za celkový triumf v SP a ôsmy malý za triumf v hodnotení slalomu.

V slalome vedie o 125 bodov pred Vlhovou, no tá už ďalšie body nezíska. Tretia je priebežne Nemka Lena Dürrová s mankom 228 bodov. V celkovom hodnotení SP vedie Shiffrinová o 407 bodov pred Vlhovou, tretia je Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová a tá zaostáva za americkou súperkou o 420 bodov.

V závere nasledujúceho týždňa sa najlepšie lyžiarky z celého sveta predstavia v talianskej Cortine d'Ampezzo, kde sú na programe dva zjazdy a jeden superobrovský slalom.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite