Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pre Vlhovú sa sezóna skončila, má poškodené väzy v kolene

.sita .šport

Vlhová bola na svojej domovskej trati v Jasnej jednou z favoritiek obrovského slalomu, keďže pred tromi rokmi na rovnakom mieste zvíťazila.

Pre Vlhovú sa sezóna skončila, má poškodené väzy v kolene AP Photo/Giovanni Auletta)

védka Sara Hectorová sa stala suverénnou víťazkou obrovského slalomu v rámci Svetového pohára alpských lyžiarok v nízkotatranskom stredisku Jasná. Hectorová v súčte oboch kôl zvíťazila s obrovským náskokom 1,52 s pred Američankou Mikaelou Shiffrinovou. Ešte o priepastnejších 2,71 s zaostala na tretej priečke Novozélanďanka Alice Robinsonová. „Boli to úžasné preteky vo skvelej atmosfére. Veľmi si užívam, že som tu mohla byť a predviesť pekné jazdy,“ uviedla Hectorová v prvom televíznom rozhovore. Olympijská šampiónka z Pekingu 2022 dosiahla piate víťazstvo v pretekoch o krištáľové glóbusy.

Domáca favoritka Petra Vlhová nebola klasifikovaná v cieli 1. kola a pod Chopkom v sobotu prežila malú športovú tragédiu. Už po deviatich bránkach urobila chybu na vnútornej lyži a po nekontrolovanom páde zostala neďaleko ochranných sietí povedľa trate niekoľko minút v opatere zdravotníkov. Keďže nebola schopná zlyžovať do cieľa, odviezli ju z trate na saniach za potlesku tisícok fanúšikov. Dvadsaťosemročná Liptáčka im aspoň zakývala na rozlúčku.

„Priľahla si vnútornú lyžu, snáď jej to nepôsobilo nejaké natiahnutie,“ uviedol pre JOJ Šport spolukomentátor priameho televízneho prenosu Martin Hyška. o niekoľko hodín neskôr manažér Ski Vlha Teamu Richard Galovič doplnil bližšie informácie. „Petra je v opatere špičkových lekárov v ružomberskej vojenskej nemocnici a podstupuje tam celú škáru vyšetrení. Dostala náraz do hlavy, ale sťažovala si aj na koleno a rameno. Bližšie o rozsahu jej zranení budeme informovať na brífingu o pätnástej hodine. Zatiaľ je predčasné hovoriť o tom, či by sa mohla postaviť na štart nedeľňajšieho slalomu. Je to veľká škoda, lebo preteky rozbehla veľmi dobre s potrebnou energiou.“

Atmosféra na tribúne počas 2. kola obrovského slalomu žien v rámci pretekov Svetového pohára v alpskom lyžovaní v stredisku Jasná, 20. január 2024SITA/Martin MedňanskýAtmosféra na tribúne počas 2. kola obrovského slalomu žien v rámci pretekov Svetového pohára v alpskom lyžovaní v stredisku Jasná, 20. január 2024

Popoludní poskytol Team Vlha nasledovné vyhlásenie pre médiá:

„Komplexné vyšetrenia, ktorým sa Petra podrobila v Ústrednej vojenskej nemocnici v Ružomberku, odhalili poškodenie väzov v kolene, pre ktoré sa pre ňu aktuálna sezóna, žiaľ, skončila. Momentálne je v stabilizovanom stave a má najlepšiu možnú opateru lekárov. V najbližšom čase ju čaká konzultačné vyšetrenie u špecialistu, na základe ktorého bude zvolený ďalší medicínsky a rekonvalescenčný postup. „Ďakujem všetkým za obrovskú podporu. Verím, že všetko zvládnem. Budem bojovať o čo najskorší možný návrat na lyže,“ odkázala Petra z nemocnice, kam ju po páde v 1. kole obrovského slalomu previezol z Jasnej záchranársky vrtuľník. „Veľmi nás mrzí, čo sa dnes stalo. Opäť sa potvrdilo, aký nevyspytateľný dokáže byť náš šport. Všetci v tíme urobíme maximum, aby sa Petra vrátila na lyžiarske svahy ešte silnejšia,“ vyhlásil Mauro Pini, hlavný tréner Niké Ski Team Petra Vlhová. Vďaka patrí záchranárskym zložkám za pohotovú reakciu na svahu, personálu v nemocnici, ako aj organizátorom pretekov Svetového pohára v Jasnej. Rovnako aj všetkým fanúšikom Petry Vlhovej, ktorí jej držali palce a určite nás budú podporovať aj naďalej. Ďakujeme, veľmi si to váži!“

Vlhová bola na svojej domovskej trati v Jasnej jednou z favoritiek obrovského slalomu, keďže pred tromi rokmi na rovnakom mieste práve v tejto disciplíne zvíťazila. Okrem najlepšej Slovenky a držiteľky 31 víťazstiev vo svetovom pohári spadla aj líderka hodnotenia disciplíny Talianka Federica Brignoneová. Aj ďalšie pretekárky z najlepšej tridsiatky mali s výrazne ľadovým podkladom trate v 1. kole veľké problémy.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite