Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slováci nepostúpili do semifinále majstrovstiev sveta hráčov do 20 rokov, podľahli Fínom

.sita .šport

Lídrom na ľade aj mimo neho bol útočník Adam Sýkora, ktorý ma na drese kapitánske „céčko“.

Slováci nepostúpili do semifinále majstrovstiev sveta hráčov do 20 rokov, podľahli Fínom SITA/Bjoern Larsson Rosvall/TT News Agency via AP Adam Sýkora

slovenskí hokejoví reprezentanti na postúpi do semifinále majstrovstiev sveta hráčov do 20 rokov vo švédskom Göteborgu. Zverenci trénera Ivana Feneša prehrali v utorkovom štvrťfinále s rovesníkmi z Fínska 3:4 po predĺžení. Slovenskí mladíci v súboji viedli 1:0 aj vyrovnali na 2:2 aj 3:3, no inkasovali hneď v úvode predĺženia a už nemal príležitosť bojovať ďalej. Stále tak platí, že do semifinále MSJ sa slovenskí mladíci dostali trikrát, zatiaľ naposledy v sezóne 2014/2015.

V úvode stretnutia síce boli aktívnejší Fíni, ale Slováci potom vyrovnali hru. Nebezpečnejší síce boli hráči Suomi, ale šance mali aj slovenskí mladíci a bojovnosť sa im vyplatila v úplnom závere. Necelé dve sekundy pred prvou sirénou Slováci vyhrali vhadzovanie v útočnom pásme, pohotový pokus Filipa Mešára ešte zneškodnil brankár súpera, ale kapitán Adam Sýkora v páde poslal puk do fínskej bránky. Situáciu ešte skúmali arbitri pri videu a rozhodli, že puk skončil v bránky dve desatiny sekundy pred koncom.„ Sme veľmi radi, že to tam padlo ešte pred koncom tretiny,“ komentoval po prvej časti útočník Adam Žlnka v prenose JOJ Šport.

Na začiatku druhej tretiny využil súper chybu v slovenskej rozohrávke a Tommi Männistö vyrovnal na 1:1. Šanci v porovnaní s prvou časťou ubudlo a po druhej dvadsaťminútovke bol stav nerozhodný 1:1. V úvode tretej časti sa Fíni ujali vedenia zásluhou Lenniho Hämeenaha, ale Dalibor Dvorský potom vyrovnal. Záver tretej tretiny bol dramatický. Hráči Fínska sa 94 sekúnd pred treťou sirénou ujali vedenia gólom Aleksanteriho Kaskimäkiho, ale slovenskí mladíci potom hrali bez brankára a FIlip Mešár 44 sekúnd pred koncom tretej tretiny vyrovnal a zariadil predĺženie.

Extra čas trval veľmi krátko. Už v 24. sekunde Jere Lassila prekonal Adama Gajana po sóle cez celú hraciu plochu. Slovenskí mladíci podľahli F9nom napriek tomu, že v počte striel na bránku mali miernu prevahu 30:28.

„Je ťažké opísať, čo teraz cítime. Všetci sme sklamaní, bolí nás to. Vrátime sa však o rok ešte silnejší. Verím, že sa viacerí stretneme aj v seniorskej reprezentácii, budeme na sebe pracovať,“ zhodnotil po štvrťfinálovej prehre útočník Servác Petrovský s deviatimi bodmi (5+4) najproduktívnejší hráč slovenského tímu na celom turnaji. Rovnako 9 bodov (2+7) získal aj Filip Mešár. „Je to veľké sklamanie, bol to vyrovnaný duel. Stále sme verili a mali sme super tempo. Tento tím mal všetko, čo mal mať, aby šiel do semifinále. Šťastena však nebola na našej strane a končime rovnako ako vlani. Stále sme sa podporovali a kráčali za cieľom. Štvrťfinále sme odohrali dobre, ale niečo nám v tom predĺžení chýba,“ uviedol pre JOJ Šport.

Lídrom na ľade aj mimo neho bol útočník Adam Sýkora, ktorý ma na drese kapitánske „céčko“. „Myslím si, že to bol od nás neskutočný duel. Takú ranu som v živote ešte asi nedostal. Nedá sa mi to teraz zhodnotiť. Som riadne na dne, je to bolestivá prehra. Bude to ťažké, ale chlapcom musím povedať v kabíne povzbudivé slová,“ povedal v prenose JOJ Šport. Oporou v zadných radoch bol brankár Adam Gajan. „Ťažko sa hľadajú slová. Myslím si, že sme boli lepší, no pri góle v predĺžení som tam asi zaspal. Veril som, že to môžme otočiť, aj keď sme v tretej tretine prehrávali. Hneď v úvode predĺženia sme však dostali gól a bolo koniec. Asi nám to nebolo súdené,“ hovoril so smútkom v hlase.

MS hokejistov do 20 rokov - Göteborg (Švéd.):

štvrťfinále Slovensko - Fínsko 3:4 po predĺžení (1:0, 0:1, 2:2 - 0:1)

Góly: 20. Sýkora (Mešár), 48. Dvorský (Pekarčík), 60. Mešár (Štrbák, Dvorský) - 23. Männistö, 41. Hämeenaho (Lassila, Naukkarinen), 59. Kaskimäki (Helenius), 61. Lassila (Salin, Nyman)

Vylúčení: 1:2 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Eriksson (Švéd.), Pearce - Faucher, Heffner (všetci Kan.), 2480 divákov

Zostavy:

Slovensko: Gajan - Štrbák, Nátny, Kmec, Žabka, Radivojevič, Pišoja, Moško - Mešár, Petrovský, Sýkora - Mišiak, Dvorský, Pekarčík - Žlnka, Repčík, Honzek - Cisár, Dej, Kukumberg - Suchý

Fínsko: Kokko - Kulonummi, Pulkkinen, Salin, Pieniniemi, Kangas, Kärki, J. Väisänen - Hämeenaho, Lassila, Naukkarinen - Nyman, Helenius, Kaskimäki - Halttunen, Keskinen, Männistö - Hemming, Bau, Koskipirtti - Kumpulainen

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite