Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Petra Vlhová skončila piata v piatkovom slalome v Lienzi

.sita .šport

Shiffrinová dosiahla už 93. triumf v pretekoch SP a v tomto smere je rekordérka.

Petra Vlhová skončila piata v piatkovom slalome v Lienzi SITA/AP Photo/Piermarco Tacca

slovenská reprezentantka Petra Vlhová v rakúskom Lienzi nepridala ďalšie pódiové umiestnenie v slalome Svetového pohára. Dvadsaťosemročnej Liptáčke nevyšlo prvé kolo, po ktorom bola desiata, v celkovom hodnotení obsadila 5. pozíciu. Na záver kalendárneho roka nebude Vlhová spomínať v dobrom, keďže vo štvrtok bola v obrovskom slalome v Lienze „až“ siedma.

Suverénnou víťazkou piatkového slalomu sa stala Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorá už po prvej jazde mala pred krajankou Paulou Moltzanovou na druhej priečke náskok 1,14 sekundy. V druhom kole bola Shiffrinová opäť dominantná a napokon triumfovala s priepastným rozdielom - Nemke Lene Dürrovej na druhej priečke „nadelila“ v súčte 2,34 sekundy. Tretia skončila Švajčiarka Michelle Gisinová so stratou 2,45 sekundy na víťazku. Vlhová za víťazkou zaostala o 3,24 sekundy a v Lienzi vyrovnala svoj najhorší slalomový výsledok z tohto strediska, v decembri 2017 tam bola tiež piata.

Shiffrinová dosiahla už 93. triumf v pretekoch SP a v tomto smere je rekordérka. V oboch kolách dosiahla najlepší čas. „Dnešok bol výnimočný, cítila som sa na lyžiach dobre a som veľmi šťastná. Boli to dve úplne rozdielne kolá, s trénermi sme si prešli kľúčové časti trate a šla som na to,“ povedala víťazka do mikrofónu organizátorov.

Vlhová po desiatom čase v prvej jazde dosiahla v druhej ôsmy čas. „Nemám čo povedať. Petra nemala svoj najlepší deň a musíme to akceptovať. Aj také dni sú. Jej telo nespolupracovalo ideálne a ak na tejto úrovni niekto nie je fit, nedá sa bojovať o víťazstvo,“ povedal Vlhovej tréner Mauro Pini v prenose RTVS Šport.

V hodnotení disciplíny si Shiffrinová upevnila post líderky, pred Vlhovou vedie o 105 bodov. V celkovom poradí SP vedie Shiffrinová o 263 bodov pred Taliankou Federicou Brignoneovou, Vlhová je tretia a za Američankou zaostáva o 328 bodov.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite