Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Petra Vlhová vyhrala večerný slalom vo francúzskom Courcheveli

.sita .šport

V súčte pred americkou konkurentkou Mikaelou Shiffrinovou triumfovala o 24 stotín sekundy, tretia skončila s priepastným mankom 2,06 sekundy Rakúšanka Katharina Truppeová.

Petra Vlhová vyhrala večerný slalom vo francúzskom Courcheveli SITA/AP Photo/Giovanni Auletta

slovenská reprezentantka Petra Vlhová sa stala víťazkou štvrtkového večerného slalomu na pretekoch Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní vo francúzskom Courcheveli. Dvadsaťosemročná Liptáčka bola po prvom kole druhá a na Američanku Mikaelu Shiffrinovú strácala 17 stotín sekundy, mala však najrýchlejšiu druhú jazdu spomedzi všetkých pretekárok. 

„Som rada, že sa potvrdil, že sa mi darí vo večerných pretekoch. Som šťastná, že tvrdá práca sa vypláca a ja som na najvyššom stupni. Podmienky v druhom kole boli lepšia ako v prvom, ktoré bol hrozné. Bolo to náročné, ale bojovala sa a vyšlo mi to,“ uviedla v prenose JOJ Šport.

Petra Vlhová si pripísala okrúhly tridsiaty triumf v pretekoch SP, v slalome si pripísala 21. víťazstvo. Pre elitnú slovenskú lyžiarku je to už 71. pódium v celom seriáli a už 44. slalomové. Zaujímavosťou je, že premiérovo v kariére si pripísala slalomové víťazstvo aj na francúzskom snehu. V minulosti ovládla najtočivejšiu disciplínu aj vo Švédsku, USA, Fínsku, Švajčiarsku, Rakúsku, Chorvátsku, Slovinsku aj Andorre.

„Toto víťazstvo je pre mňa veľmi dôležité. Cítim sa skvele a verím si. Počas ostatného týždňa som dobre lyžovala na tréningoch. Ďakujem trénerovi Maurovi a môjmu tímu, vždy totiž stoja za mnou. Som rýchla a som rada, že som to dnes ukázala v pretekoch,“ prezradila Vlhová do mikrofónu organizátorov a k pútavým súbojom so Shiffrinovou doplnila: „Pre náš šport je dobrá rivalita s Mikaelou, pretože jedna druhú posúvame vpred.“ Slovenke v oboch kolách vyšla najmä druhá polovica jázd a tam položila základ svojich triumfov.

V hodnotení disciplíny sa Vlhová posunula z tretej na druhú priečku a na vedúcu Shiffrinovú stráca 50 bodov, pred treťou Nemkou Lenou Dürrovou je o 90 bodov. V celkovom poradí SP je Slovenka už tretia, predstihla Švajčiarku Laru Gutovú-Behramiovú aj Talianku Sofiu Goggiovú. Líderkou stále Shiffrinová a pred Taliankou Federicou Brignoneovou má náskok 143 bodov, tretia Vlhová za Američankou zaostávala o 209 bodov a za Taliankou o 66 bodov.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite