Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V nedeľňajšom slalome Vlhová aj viedla, napokon skončila piata

.sita .šport

V celkovom poradí SP je líderkou stále Shiffrinová, druhá je Vlhová s mankom 79 bodov. Na treťom poste je už Gutová-Behramiová so stratou 145 na americkú líderku.

V nedeľňajšom slalome Vlhová aj viedla, napokon skončila piata SITA/Sean Kilpatrick /The Canadian Press via AP

slovenská reprezentantka Petra Vlhová skončila piata v nedeľňajšom obrovskom slalome Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní v kanadskom stredisku Tremblant. Dvadsaťosemročná Liptáčka síce viedla po prvom kole, v druhom však v mimoriadne náročných podmienkach zajazdila až 23. najlepší čas a napokon klesla o štyri pozície.

Víťazstvo si rovnako ako v sobotu vyjazdila Talianka Federica Brignoneová, ktorá v súčte dvoch kôl dosiahla o 33 stotín sekundy lepší čas ako Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová. Na najvyššiu priečku sa talianska reprezentantka dostala zo šiesteho stupienka po prvej jazde. Tretia napokon skončila Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorá za víťazkou zaostala o 39 stotín. Brignoneová v druhom kole dosiahla najlepší čas zo všetkých. Gutová-Behramiová sa na druhý post dostala z tretieho po prvom kole, Shiffrinová klesla z druhého na tretie miesto. Výborne si počínala Francúzka Clara Direzová, ktorá s číslom 29 bola po prvom kole trinásta a v druhom sa posunula na 4. pozíciu.

Federica Brignoneová si pripísala 23. triumf v SP, okrúhly desiaty v obrovskom slalome. Mikaela Shiffrinová sa medzi tri najlepšie pretekárky dostala v SP už 143. krát v kariére.

V hodnotení disciplíny sa na čele udržala Gutová-Behramiová, na jej konte je však už len o päť bodov viac ako u Brignoneovej. Zo štvrtej na tretiu priečku sa posunula Shiffrinová a na líderku stráca 105, z tretej na štvrtú priečku klesla Vlhová a je 9 bodov za Američankou. V celkovom poradí SP je líderkou stále Shiffrinová, druhá je Vlhová s mankom 79 bodov. Na treťom poste je už Gutová-Behramiová so stratou 145 na americkú líderku.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite