Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vlhová druhá v obrovskom slalome v kanadskom Tremblante, nestačila iba na Brignoneovú

.sita .šport

Už v nedeľu je v Tremblante na programe ďalší obrovský slalom, prvé kolo o 17.00 h a druhé o 20.15 h.

Vlhová druhá v obrovskom slalome v kanadskom Tremblante, nestačila iba na Brignoneovú SITA/Frank Gunn/The Canadian Press via AP

slovenská reprezentantka Petra Vlhová skončila druhá v sobotňajšom obrovskom slalome Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní v kanadskom stredisku Tremblant. Dvadsaťosemročná Liptáčka si síce nepripísala jubilejný tridsiaty triumf v SP, ale dosiahla okrúhle sedemdesiate pódium v seriáli. Premiérovo v histórii SP sa niektorá Slovenka prebojovala v obrovskom slalome do Top 3 na americkom kontinente.

Víťazstvo si v sobotu vyjazdila Talianka Federica Brignoneová, ktorá v súčte dvoch kôl dosiahla o 21 stotín sekundy lepší čas ako Vlhová. Tretia napokon skončila Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorá za Slovenkou zaostala o osem stotín sekundy. Brignoneová si v druhom kole udržala pozíciu líderky z prvej jazdy. Vlhová sa sa na 2. miesto posunula zo 4. priečky z prvého kola, v druhej jazde dosiahla najlepší čas spomedzi všetkých pretekárok. Shiffrinová v prvej jazde bola piata a tiež sa posunula o dva stupienky nahor.

Federica Brignoneová si pripísala 22. triumf v SP, deviaty v obrovskom slalome. Mikaela Shiffrinová sa medzi tri najlepšie pretekárky dostala v SP už 142. krát v kariére, po štyridsiaty raz v obrovskom slalome.

V hodnotení disciplíny sa na čele udržala Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová, ktorú v sobotu klasifikovali na 5. mieste. Na svojom konte má o 25 bodov viac ako Brignoneová, Vlhová stúpla zo šiestej na tretiu priečku a na líderku stráca 79 bodov. V celkovom poradí SP je líderkou stále Shiffrinová, druhá je Vlhová s mankom 64 bodov. Na treťom poste sa udržala Švédka Sara Hectorová, ktorú v sobotu klasifikovali na 4. mieste a na Američanku stráca 136 bodov.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite