Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Globsec už dospel

.pavel Macko .spoločnosť .spoločnosť

V posledných májových dňoch sa Bratislava na tri dni stala stredobodom pozornosti nielen bezpečnostných expertov a analytikov z celého sveta, ale aj miestom s najvyššou koncentráciou politikov a vplyvných osôb.

Globsec už dospel JAKUB JULÉNY/SITA 31. máj 2023, Bratislava: Francúzsky prezident Emmanuel Macron na medzinárodnej konferencii Globsec 2023.

29. – 31. mája sa konal už 18. ročník najväčšej bezpečnostnej konferencie v strednej a východnej Európe, GLOBSEC 2023 Bratislava Forum. Na tohtoročnom Globsecu vystúpili osobnosti medzinárodnej politiky, ako prezident Emmanuel Macron, predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyen, viacerí prezidenti a bývalí prezidenti, množstvo premiérov, ministrov, generálov a expertov. 

nič nie je nemožné, alebo per aspera ad astra

Konferencia obrazne už dospela a bola skutočne najväčším a najúspešnejším podujatím Globsecu v 18-ročnej histórii. To, čo sa začalo ako lokálna študentská aktivita sa rozvinulo do medzinárodného podujatia, ktoré vie prilákať skutočné hviezdy vo svojom odbore. To, čo je takmer nemožné pre vlády, sa podarilo skupine nadšencov z malej krajiny v strede Európy. 

Dnes je Globsec medzinárodne uznávaný think tank, ktorý má sídlo na Slovensku, ale aj zastúpenia v Bruseli, Washingtone, Varšave a Kyjeve. Skupina študentov si snívala svoj sen, nenechala sa odradiť a dokázala takmer nemožné. Sú svetovými hráčmi, dnes už ako silný medzinárodný tím stále mladých ľudí, ku ktorým sa hrdo hlásia tí najskúsenejší experti a politici.

Podľa vyjadrenia prezidenta Globsecu Roberta Vassa, tohto ročníku sa zúčastnilo celkom 1500 hostí zo 70 krajín sveta a desaťtisíce ľudí sledovali konferenciu cez online prenosy.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite