Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Dlhá vláda kráľovnej

.bibiána Kristína Danitová .spoločnosť

Britská kráľovná Alžbeta II. oslávila jubileum. Na tróne sedí už sedemdesiat rokov. Bola svedkom obrovských zmien vo svojej vlasti i vo svete. Do histórie sa zapísala mnohými prvenstvami. Kráľovnú v pestrých kostýmoch s klobúkom si budú ľudia pamätať ako najdlhšie vládnucu panovníčku v histórii.

Dlhá vláda kráľovnej SITA/AP Photo/Frank Augstein, Pool

pri príležitosti platinového výročia nástupu kráľovnej Alžbety II. na trón sa v sobotu 4. júna konal koncert pred Buckinghamským palácom. Panovníčka sa ho nezúčastnila, keďže ju v posledných mesiacoch trápia zdravotné problémy. Lekár jej zakázal i pravidelný pohárik pred spaním. Oficiálne oslavy, ktoré trvali štyri dni, končili nedeľnými pouličnými sprievodmi.

večer plný hviezd

Dvaapolhodinový koncert sledovalo podľa údajov z BBC na ich televíznej stanici viac ako jedenásť miliónov ľudí vo Veľkej Británii.  Niet sa čomu čudovať. Diváci mohli vidieť na pódiu umelcov svetového formátu ako Diana Rossová, Rod Stewart, Andrea Bocelli, Hans Zimmer, Alicia Keysová, Nile Rodgers, George Ezra, Andrew Lloyd Webber, Queen+Adam Lambert či Duran Duran. Súčasťou koncertu bolo i vopred nahrané vystúpenie speváka a skladateľa Eltona Johna, ktorý je v súčasnosti na európskom turné.

Na programe galavečera neboli len hudobné vystúpenia, ale objavili sa na ňom aj osobnosti z oblasti politiky, umenia a športu. Boli medzi nimi dokumentarista David Attenborough, futbalista David Beckham, herci Stephen Fry a Julie Andrewsová.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite