Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Učitelia zabojujú ešte pred letom

.lucia Páchniková .spoločnosť

Učitelia, ktorých už viac ako dva roky skúša pandémia či prichádzajúce deti z Ukrajiny, no najmä vláda, povedali dosť a idú bojovať za lepšie podmienky. Ich minister „asi pôjde s nimi“. Otázne je, či sa niečo s týmto „teátrom“ stihne v školstve dokázať ešte pred letnou prestávkou.

Učitelia zabojujú ešte pred letom freepik.com

neschopnosť mocných sa na Slovensku už tradične mení v štrajk. Bez ohľadu na to, o aký segment ide, vždy sa neriešenie problémov vyvrbí veľmi podobne. Zrejme je to jediný nástroj na to, aby niekto z tých, ktorí majú možnosť v tejto krajine niečo zmeniť alebo niečo vyriešiť, začali vôbec počúvať a vecami sa aspoň naoko seriózne zaoberať. Podobnú stratégiu zvolili aj školskí odborári. Nečudo, z ich strany je to zrejme logický krok. 

vyvrcholenie napätej situácie

Ak niekto niekomu niečo dlhodobo sľubuje, ľahko sa môže stať, že tomu, komu je sľubované, jedného dňa skrátka dôjde trpezlivosť a rupnú mu nervy. Dlhodobé sľubovanie totiž zaváňa ťahaním za nos a v konečnom dôsledku aj ku zisteniu, že dotyčný sľubovač si z človeka jednoducho robí (tvrdo povedané) hlupáka. Ak sa to stane opätovne, o to horšie. 

Podobne človek reaguje v situácii, keď je na jeho plecia toho nahádzaného priveľa, navyše bez akejkoľvek vďaky či podpory. Učitelia a ostatní školskí zamestnanci zažívali počas posledných viac ako dvoch rokov veľmi náročné obdobie. 

Okrem bežných problémov, na ktoré už boli hádam aj celkom „zvyknutí“, neskôr pribudlo vysporiadanie sa s novou nepoznanou situáciou – príchodom covidu-19, ktorý školstvo a vyučovanie značne postihol. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite