Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Politika sa deje na Facebooku a hejt znova víťazí

.gabriel Tóth .spoločnosť .spoločnosť

V dobe epidemiologických opatrení sú sociálne siete jednou z mála ciest, ako priamo komunikovať s ľuďmi a dostávať spätnú väzbu. Niet sa prečo čo čudovať, že politika sa deje na Facebooku alebo Instagrame a kto chce byť v obraze, zistiť najnovšie protiepidemiologické opatrenia alebo vedieť, kto nakúpil alebo nenakúpil testy, nemal by sociálne siete vynechať.

Politika sa deje na Facebooku a hejt znova víťazí BORIS NÉMETH 1. september 2021 Košice: Ľuboš Blaha s fanúšikmi na protivládnom proteste Smeru-SD na Deň Ústavy SR.

keďže Facebook a Instagram dnes patria medzi hlavné komunikačné kanály politikov a politických strán, agentúra Katedra komunikácie zostavila na základe dát za rok 2021 rebríček politikov a politických strán s najvyšším počtom interakcií. Tie tvoria reakcie, komentáre a zdieľania, ako aj rebríček výdavkov za reklamu na sociálnych sieťach.

Minuloročné prvenstvo najúspešnejšieho politika v počte interakcií si obhájil poslanec Smeru Ľuboš Blaha. Na jeho facebookovom profile sa hejt a dezinformácie udomácnili a keďže sa takémuto obsahu na sociálnych sieťach darí najviac, výsledok nie je prekvapivý. Druhé miesto v rebríčku patrí najsledovanejšiemu europoslancovi Milanovi Uhríkovi, ktorý na svojom FB šíri primárne extrémistický obsah a počas epidémie koronavírusu a zákazu zhromažďovania vyzýval občanov na protesty proti pandemickým opatreniam.

Siedme miesto obsadil predseda hnutia OĽaNO a terajší minister financií Igor Matovič, ktorý s nami okrem politického obsahu pravidelne zdieľa hlášky z domáceho prostredia či fotky nových domácich miláčikov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite