Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Osobnosti a antiosobnosti 2021

.redakcia .spoločnosť .osobnosti

Na to, čo priniesol rok 2021, by nestačila ani hrubá kniha. Ďalšie mutácie nového koronavírusu, striedanie politickej garnitúry v Nemecku i v Česku, snaha o udržanie Slovenska mimo pazúrov mafie aj pandémie. Toto sú tváre roka 2021, v dobrom i zlom.

Osobnosti a antiosobnosti 2021 Boris Németh

OSOBNOSTI .SLOVENSKO 2021

za hlavnú osobnosť roka 2021 vyhlasuje .týždeň nového policajného prezidenta Štefana Hamrana

Rok 2021 bol na Slovensku poznačený krutým súbojom v rámci policajného zboru a tajnej služby. Najčastejšie sa hovorilo o vojne policajtov”, v skutočnosti išlo o posledný pokus strojcov uneseného štátu vyzliecť sa zo zodpovednosti. Ten pokus bol vedený prostredníctvom závislých ľudí v inšpekcii, SIS a NAKA, ktorí marili úsilie poctivých policajtov pri vyšetrovaní najzávažnejších prípadov korupcie a zneužívania štátnych orgánov. Dlho sa to lídrom unesenému štátu darilo. Až tak, že vo väzbe neskončili oni, ale elitní vyšetrovatelia. To bol bod, v ktorom sa všetko lámalo.

Presne vtedy sa stal povereným policajným prezidentom Štefan Hamran – a okamžite zapôsobil ako zjavenie. Za prvý verejný krok si zvolil stretnutie s rodinami Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, ktorým sa ospravedlnil za nečinnosť polície pri ochrane ich detí. Potom absolvoval sériu rozhovorov v médiách, a v nich si získal rešpekt verejnosti za odvahu, priamosť a jasné ciele, medzi ktoré zaradil porážku uneseného štátu a elimináciu temných síl v polícii.

A potom sa pustil do konkrétnej práce. Vymenil vedenie viacerých útvarov, problémových policajtov preradil na menej dôležité posty, podporil elitných vyšetrovateľov NAKA a vniesol do polície elementárny poriadok. Výsledok je za taký krátky čas takmer neuveriteľný – všimli ste si, že o vojne policajtov zrazu nepočuť?

Štefan Hamran s moderátorom Štefanom Hríbom v septembrovom vydaní diskusnej relácie Pod Lampou.BORIS NÉMETHŠtefan Hamran s moderátorom Štefanom Hríbom v septembrovom vydaní diskusnej relácie Pod Lampou.

Štefan Hamran je dôkazom, že aj veľmi komplikované problémy štátu sú riešiteľné, ak sa nájde odvážny a kompetentný človek. Preto je hlavnou osobnosťou roku 2021.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite