Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prvé potvrdené meno na Pohode 2022: Nick Cave & The Bad Seeds

.redakcia .spoločnosť

„Veľké mená na Pohode nezvykneme opakovať. Už počas koncertu na Pohode 2013 som vedel, že v prípade Nicka Cavea to neplatí. Taký výnimočný umelec, s takým výnimočným koncertom, volá po výnimočnom prístupe. Každý, kto tam bol, vie prečo – išlo jednoznačne o jeden z najsilnejších momentov v histórii Pohody. Som hrdý a šťastný, že si ho budeme môcť zopakovať,“ vraví o návrate Nicka Cavea & The Bad Seeds na letisko Trenčín v roku 2022 Michal Kaščák.

Prvé potvrdené meno na Pohode 2022: Nick Cave & The Bad Seeds

je veľmi ťažké nájsť superlatívy, ktorými by sa dali opísať koncerty Nicka Cavea & The Bad Seeds. Ako totiž uvádza aj The Telegraph v titulku päťhviezdičkovej recenzie z jesene 2017: „Ich koncert je mimoriadnou odpoveďou na nepredstaviteľné“. Nick Cave nahral s The Bad Seeds 17 štúdiových albumov. Medzi nimi legendárne The Good SonMurder BalladsThe Boatman's Call či Push the Sky Away, s ktorým sa predstavil aj na Pohode 2013. No najsilnejšie chvíle jeho autorskej kariéry prišli najmä v posledných rokoch.

Natočil mimoriadne osobné filmy ako 20,000 Days on Earth či One More Time with Feeling, ktorý zachytáva produkciu a uvedenie albumu Skeleton Tree s osobnou spoveďou Nicka Cavea po strate syna. Album sa stal najvyššie hodnotenou nahrávkou v priemere recenzií na Metacritic za rok 2016. Suverénnou jednotkou roka sa stal podľa hudobných kritikov aj posledný album Bad Seeds Ghosteen a v takto nastavenej kvalitatívnej trajektórii pokračuje Cave aj na najnovšom projekte s Warrenom Ellisom s názvom Carnage.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite