Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Matador s churchillovskými génmi. Kalouskove bonmoty boli postrachom pre tupcov v parlamente

.rudolf Zajac .spoločnosť ..miroslav kalousek

Mirek Kalousek, jeden z posledných mohykánov českej politiky, oznámil, že po 30 rokoch v aktívnej politike odchádza z parlamentu. Zažil troch prezidentov a krivka ich kvality bola významne klesajúca.

Matador s churchillovskými génmi. Kalouskove bonmoty boli postrachom pre tupcov v parlamente Boris Németh

viac ako šesť rokov bol najsilnejším ministrom vlád ČR, ministrom financií, a ten má v ČR značne väčšie kompetencie ako u nás. Bol veľmi významným členom poslaneckej snemovne ČR a jeho ostré diskusné prejavy popretkávané bonmotmi bývali postrachom všetkých tupcov, ktorí v tom parlamente za 30 rokov boli – a nebolo ich málo.

Zo starej gardy ostal už iba knieža Karel Schwarzenberg, ktorý bol najprv  šéfom kancelárie prezidenta Havla, neskôr senátorom za stranu Zelených, dvojnásobným ministrom zahraničia ČR, predsedom novovzniknutej strany TOP a dnes stále jej čestným predsedom. Mirek Kalousek za posledných 12 rokov vytvoril tandem s Knížetem a bolo to hneď  po Havlovi najlepšie, čo v českej politike bolo.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite